Samenvatting Dordtse Internationals

In de afgelopen week waren verschillende spelers van FC Dordrecht actief voor hun nationale teams. Rocco Robert Shein werd opgeroepen voor Estland voor de wedstrijden tegen Azerbeidzjan en Thailand. Doornbusch speelde voor Curaçao in duels tegen Panama en Trinidad en Tobago. Bartek Smolarczyk werd opgeroepen voor Polen O21. Keeperstrainer Rody Hoegee werkte mee aan interlands van Nederland O18. Hieronder vind je een samenvatting van de prestaties van deze internationale Dordrecht-spelers.

Rocco Robert Shein

Rocco Shein beleefde opnieuw een uitdagende interlandperiode met het Estse nationale team. In de eerste wedstrijd leed Estland een 0-2 nederlaag tegen Azerbeidzjan. De middenvelder van FC Dordrecht zat niet bij de selectie voor die wedstrijd omdat hij ziek was. Op dinsdag speelde Estland een oefeninterland tegen Thailand, waarbij de Esten met 1-1 gelijkspeelden. Rocco Shein kwam niet in actie, hij zat wel op de bank.

Trevor Doornbusch

Doornbusch speelde beide wedstrijden voor Curaçao. In de eerste wedstrijd, tegen Panama, werd verloren met 1-2 In de tweede wedstrijd boekte Curaçao zijn eerste punten op het toernooi door Trinidad en Tobago met 5-3 te verslaan. Doornbusch speelde de volle 90 minuten, helaas kreeg hij wel drie doelpunten om zijn oren.

Curaçao had nog een extra Dordts tintje, aangezien de interim-bondscoach van Curaçao Dean Gorré is. Gorré speelde in het seizoen 91/92 voor Dordrecht, toen de club nog actief was op het hoogste niveau in Nederland. Hij speelde 32 wedstrijden en wist hierin acht keer te scoren.

Bartek Smolarczyk

Bartek Smolarczyk werd deze interlandperiode voor het eerst opgeroepen voor het Poolse Onder 21-team. In de eerste wedstrijd speelde Polen O21 met 2-2 gelijk tegen Slowakije O21. Smolarczyk bleef de hele wedstrijd op de bank. In de tweede wedstrijd werd met 5-0 gewonnen van Estland O21. Smolarczyk zat deze wedstrijd niet bij de wedstrijdselectie.

Rody Hoegee

Rody Hoegee vervulde de rol van keeperstrainer bij Oranje O18. Dit team nam deel aan een ‘4-landen toernooi’ en speelde deze periode tegen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Noorwegen. Tegen Denemarken werd met 3-1 verloren. Dinsdag werden de Noren verslagen, de wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de Nederlanders.

Er kwamen weinig internationals in actie deze interlandperiode. Wil je deze spelers nou wel in actie zien? Kom dan kijken in het Matchoholic Stadion! Koop je kaartjes via tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.