Samen strijden, samen winnen

In december wordt menig televisieprogramma, krant of tijdschrift gevuld met een overzicht van het afgelopen jaar. Wanneer ik terugkijk naar FC Dordrecht in 2012 zie ik een roerig jaar met hoogte- en helaas ook dieptepunten. Wat me echter het meest bij blijft is de saamhorigheid die we als club hebben laten zien.

Regelmatig spookte de gedacht door mijn hoofd dat ik er beter mee kon stoppen, alles en iedereen leek ons tegen te werken. Maar opgeven ligt niet mijn aard en zeker niet in de aard van FC Dordrecht als club. Afgelopen zomer heb ik een bijzondere jongen leren kennen die liet zien wat je allemaal kunt bereiken wanneer je niet opgeeft. Ferenc Vermaas is zijn naam, een twaalfjarig ventje die al zeven jaar lijdt aan neuroblastoom, een tumor in zijn zenuwstelsel. Ondanks zijn ziekte en de intensieve behandelingen geniet hij volop van het leven. Hij gaat naar school, voetbalt bij VVGZ, is fanatiek supporter van FC Dordrecht en hij staat te trappelen om mijn taak als voorzitter over te nemen. Voor mij is hij de nieuwe voorzitter, zo’n slimme en opgewekte persoonlijkheid kan de club altijd gebruiken.

Waar ik ook van heb genoten waren de fantastische resultaten die werden geboekt door ons elftal. Veerkracht en saamhorigheid, zo kan ik de selectie en de technische staf bij de club het best omschrijven. Zowel op als langs het veld zag ik een groep jongens die voor elkaar door het vuur gingen. Gedreven knokten ze tot de laatste seconde voor de bal. Dat resulteerde tevens in steeds vollere tribunes, voetballiefhebbers konden hun hart ophalen op de Krommedijk.

De supporters toonden eveneens veerkracht en saamhorigheid. Nadat in de Voetbal International een artikel werd geplaatst over de slechte staat van het stadion werd er door de supporters een actiegroep opgericht om een nieuw stadion weer onder de aandacht van de gemeente te brengen. In nog geen maand tijd haalden ze ruim 13.000 handtekeningen en lieten ze zien hoe FC Dordrecht leeft in de stad. De petitie werd kracht bijgezet door een supportersmars naar het stadion. Ik liep mee tussen de honderden supporters en ik heb genoten van de wandeling. Wat was ik trots op onze supporters, wat mij niet lukte in al die jaren, speelden zij klaar in één maand. De gemeente kon niet meer om FC Dordrecht heen. Wethouder Reynvaan beloofde, bij het in ontvangst nemen van de handtekeningen, de stadionplannen opnieuw te bekijken. Het bleek geen loze belofte te zijn.

Inmiddels is de club druk bezig om een plan op te stellen waar we gefaseerd een nieuw stadion willen presenteren op de huidige locatie. Nieuws wat bij de achterban met gejuich werd ontvangen, de Krommedijk blijft voor de supporters toch een speciale plek.

Ik had niet durven dromen dat ik met zo’n goed gevoel de feestdagen in zou gaan. Dat brengt me meteen op het Kerstgala op 22 december. Een bijzonder feest die ik graag met u zou willen vieren. De circustent van Circus Royal is de locatie waar u kunt genieten van een driegangen diner, een veiling , live muziek, een vrolijke voorstelling van Circus Royal. De spelers zullen u deze avond laten zien ook buiten het veld over bijzondere kwaliteiten te beschikken. Als we wat te vieren hebben, pakken we het groots aan.

Samen strijden, samen winnen, een slogan bedacht door de supporters om Theo Bos een hart om de riem te steken in de strijd tegen zijn ziekte. Het werd een zin die ons allemaal raakte, van supporters tot spelers. Dat maakt FC Dordrecht een fantastische club, in 2012 en in de toekomst.

Ad Heijsman, FC Dordrecht Magazine december 2012

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.