Samen op zoek naar nieuwe energie

 

Energie is een breed begrip. We halen het uit verschillende bronnen en het doel is om energie steeds groener op te wekken. Een andere vorm van energie, is de energie die we halen uit elkaar, uit samenwerken. Vanuit die energie, is de Eerste Klimaatneutrale Wedstrijd ontstaan. Voor deze wedstrijd, is energie een belangrijk thema. Het veld moet bijvoorbeeld verlicht worden en we moeten Piet Staat (stadionspeaker) natuurlijk goed kunnen horen. En wat te denken van alle catering!?

Om zo groen mogelijk met de energie om te gaan, zijn we een samenwerking aangegaan met Audax Renewables, voorheen MAIN Energie. Zij zorgen ervoor dat we vanaf 1 mei 100% Nederlandse, groene zonne-energie kunnen inzetten. Dit maakt onze stroomvoorziening 100% duurzaam!

Is dit genoeg? Voor 19 mei zeker niet. Daarom komen er mobiele, duurzame energievoorzieningen. In samenwerking met Koninklijke van Twist en Skoon komt er een mobiel laadplein voor gasten die komen met een elektrische auto.

Zijn we er dan? Bijna! Want natuurlijk is groene energie inkopen een manier om duurzamer te leven, maar wat te denken van het besparen van energie? Zoals jullie misschien al in deze video gezien hebben, kan een zogenaamde energiecoach hierbij helpen. De energiecoach van de Energieke Regio is ook bij ons langs geweest. Hij adviseerde ons onder andere waterbesparende douchekoppen, het verlagen van de watertemperatuur en het installeren van lichtsensoren. Het mooie van deze maatregelen is dat ze voor iedereen toegankelijk zijn!

Omdat we het samen doen, willen we onze achterban graag helpen met het besparen op energie. Dit is niet alleen duurzaam, maar het kan ook enorm schelen in de energiekosten. Vanuit de Energieregio zijn er diverse energiecoaches op pad gestuurd met een bakfiets vol energiebesparende materialen om bij de FC Dordrecht supporters te installeren. Ben je er nog geen tegengekomen? Voor meer informatie over Energiehulp ga naar www.energiehulp.nl/dordrecht/

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.