Riwal Inspireert Jeugd van FC Dordrecht met Innovatieve Workshops

Op 18 en 19 juni heeft Riwal, de hoofdsponsor en naamgever van de Riwal Youth Academy van FC Dordrecht, inspiratiemiddagen georganiseerd voor de jeugd van de club. Deze middagen boden een unieke kans voor de jonge talenten om een kijkje te nemen in zowel het lokale als het internationale bedrijfsleven van Riwal, een toonaangevende specialist in veilig en efficiënt werken op hoogte.

Gedurende deze twee dagen werden de jonge voetballers ondergedompeld in de wereld van hoogwerkers. Vier professionals uit verschillende disciplines gaven interactieve workshops en deelden hun expertise vanuit diverse invalshoeken: veiligheid, commercie, techniek en digitaal advies op maat voor het werken op hoogte. Deze experts vertelden met passie over hun werk en gaven de jongeren inzicht in wat het betekent om bij een hoogwerkerspecialist te werken.

De workshop over veiligheid gegeven door SHEQ Manager Ingeborg Gabriels, benadrukte het belang van strikte veiligheidsmaatregelen en protocollen om ongevallen te voorkomen. De Head of accountmanagement, Danny Slegers, legde uit hoe belangrijke zakelijke relaties worden opgebouwd en onderhouden, en hoe Riwal zijn klanten adviseert. In de technische sessie van Eric Verbeek, Continuous Improvement Specialist, kregen de jongeren een demonstratie een aantal hoogwerkers en welke technieken hierachter schuilgaan. Ook zijn ze met de talenten naar grote hoogte gegaan. Tot slot sprak Digital Innovation Specialist Job Spiekermann. Job geeft advies op maat op basis van de digitale bestanden van een nog te realiseren project, deze innovatie heet BIM. Op deze manier kan Riwal gedurende de hele levenscyclus van een gebouw, in elke fase meewerken als teamlid en faalkosten reduceren. Daarnaast kan Job door middel van BIM inzichtelijk maken wat welke hoogwerker kan doen en hoe lang een bepaalde fase in beslag neemt en een optimaal advies rapport genereren.

De middagen werden op een speelse en educatieve manier afgesloten met een quiz over de opgedane kennis. De deelnemers konden hiermee mooie prijzen winnen, wat zorgde voor een enthousiaste en competitieve sfeer.

FC Dordrecht en Riwal Hoogwerkers zijn trots op hun jarenlange samenwerking en de impact die zij samen kunnen hebben op de toekomst van jonge sporters. Deze samenwerking uit zich het meeste in de Riwal Football Academy.

De Riwal Football Academy streeft ernaar samen te werken met verschillende organisaties om regionale talenten te helpen hun sportieve dromen na te jagen, gezonde levensstijlkeuzes te maken en hen voor te bereiden op een maatschappelijke toekomst. Dit doen we door een breed opleidingsprogramma aan te bieden dat naast een voetbalprogramma de nadruk legt op samenwerken, leren, innoveren, vitaliteit en duurzaamheid. Met als doel om vele regionale talenten in 2025-2026 in het eerste van Dordrecht te laten spelen en bij te dragen aan de toekomst van Dordrecht en Drechtsteden. Deze inspiratiemiddagen waren niet alleen een geweldige kans voor de jeugd om te leren over een potentiële carrière, maar ook om te begrijpen hoe verschillende bedrijfsdisciplines samenwerken om succes te behalen. FC Dordrecht en Riwal kijken uit naar een vruchtbaar en succesvol komend seizoen, waarin zij hun partnerschap verder willen versterken.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.