Riwal en FC Dordrecht maken Dordrecht een beetje groener

Op woensdag 14 september hebben medewerkers van Riwal Hoogwerkers, samen met hun kinderen, en de jeugdspelers van FC Dordrecht, tegeltjes gewipt en plantjes gezet, op het terrein van Riwal Hoogwerkers B.V. 

Duurzaamheid is vandaag de dag een belangrijk thema binnen onze samenleving waar veel over wordt gesproken en omdat we bij Riwal vinden dat je er niet alleen over moet praten, maar ook wat aan moet doen, heeft Riwal een duurzaamheidsstrategie waarin diverse acties en initiatieven worden bedacht en uitgevoerd. 

Een van deze initiatieven bij Riwal is “De week van de duurzaamheid”  die deze week plaatsvindt. Gedurende deze week zijn er tal van leuke acties en activiteiten omtrent dit thema. 

Zoals het tegelwippen en een groendakje maken met onze kinderen. Hiervoor hebben we de verbinding gezocht met FC Dordrecht, omdat zij met haar visie en beleidsplan Energiek Dordt ook werken aan een gezonde toekomst om samen op te trekken met partners uit de regio om o.a. nieuwe ideeën en initiatieven te ontwikkelen op het gebied van vitaliteit en duurzaamheid. En natuurlijk omdat het hartstikke leuk is om een potje te voetballen met de jeugdspelers van FC Dordrecht. 

De focus bij deze activiteit  ligt op de bewustwording en educatie. Alle kinderen van onze medewerkers zijn uitgenodigd. Met zijn allen gaan we aan de slag en zullen de kinderen ook via een interactieve en educatieve presentatie meer leren over waarom het zo belangrijk is om te vergroenen.

Uiteraard sluiten we de dag gezellig af met ranja en een frietje én natuurlijk een balletje trappen samen met de jeugdspelers van FC Dordrecht. 

Naast FC Dordrecht is deze activiteit ook mogelijk gemaakt door Stichting Duzadorp, die niet alleen alle materialen en plantjes ter beschikking heeft gesteld maar ook zorgen voor het educatiemateriaal voor onze kinderen. 

Maar dat is niet alles. Gedurende deze duurzaamheidsweek, gaat Riwal ook daadwerkelijk een “boompje” bijdragen: voor iedere verhuurorder die van 12 t/m 16 september wordt geplaatst, doneren we een bedrag van 5 euro aan de stichting Trees for All. In 2021 leverde dat maar liefst 511 bomen op!

We streven ernaar om dit jaar opnieuw 500 bomen of meer te doneren. Hoe meer orders er tussen 12 en 16 september geplaatst worden, hoe meer bomen we kunnen planten. Kortom, bij Riwal tillen we duurzaamheid naar een hoger niveau! Wil je meer weten over onze duurzaamheidsinitiatieven, neem dan een kijkje op onze website: www.riwal.com 

Riwal

Riwal is een toonaangevende specialist op het gebied van veilig en efficiënt werken op hoogte. Met vestigingen in 16 landen in Europa, het Midden-Oosten, India en Kazachstan en met meer dan 19.000 hoogwerkers, verreikers en heftrucks is Riwal een van de grootste verhuur- en verkoop bedrijven in de wereld. Het handhaven van hoge normen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Riwal van groot belang. Riwal heeft een sterke betrokkenheid en wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij en de plaatselijke gemeenschap. Dit werkt door in al haar werkprocessen. Door een positieve werkcultuur voor hun medewerkers te creëren, bewust te zijn van hun CO2 footprint, afval te verminderen en doelen te ondersteunen in de lokale gemeenschappen waar zij deel van uitmaken, streven zij naar een positieve invloed. Samen met veiligheid is duurzaamheid een van hun kernwaarden en analyseren zij voortdurend hun processen om te zien hoe zij het bedrijf duurzamer kunnen runnen. Al met al is het doel van Riwal om de economische, ecologische en sociale belangen in evenwicht te houden met betrekking tot mensen, milieu en duurzaamheid.

Energiek Dordt 

FC Dordrecht werkt met haar visie en beleidsplan Energiek Dordt aan een gezonde toekomst. Voor de club, de stad en de regio. Door zich sterk te positioneren in de samenleving en met supporters, businessclub, bedrijven, onderwijs, sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en gemeente samen te werken. Met Energiek Dordt creëren wij nieuwe energie en meer waarde op sportief, maatschappelijk en economisch vlak.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.