Rinus de Jong overleden

“Het gaat gebeuren”, vertelde Rinus anderhalve week geleden door de telefoon. “Ik ga naar het ziekenhuis, maandag wordt ik geopereerd.

“Ik heb slecht nieuws”, vertelde zijn maat Martin gisteren door de telefoon. “Rinus is overleden”.

De ineens noodzakelijk geworden hartoperatie op zich was gelukt, maar de hartinfarct waar hij een dag later door getroffen werd veroorzaakte een coma waaruit Rinus niet meer is ontwaakt. Daarmee is zijn grootste angst een trieste waarheid geworden.

Rinus de Jong was voetbal. Samen met zijn beste kameraad Martin van Marle reisde hij het hele land door om FC Dordrecht te zien spelen, zag hij alle wedstrijden van de beloften en stond hij door de weeks bij de trainingen en in de weekenden altijd wel ergens anders langs de lijn. Thuis had hij zijn eigen televisiekamer waar hij ongestoord talloze wedstrijden bekeek.

Sinds anderhalf jaar waren Rinus en Martin vrijwilliger bij de club geworden en hielpen zij met liefde en overgave met het onderhoud van het hoofdveld. De perfecte mat in het stadion is mede danken aan de handen en voeten van deze twee stille krachten.

FC Dordrecht wenst de familie, nabestaanden en vrienden sterkte met het verwerken van dit verlies. Rinus is 73 jaar geworden.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.