Recap transferperiode januari 2024

De transferwindow is voor FC Dordrecht officieel gesloten. In de afgelopen vier weken hebben wij bij FC Dordrecht spelers mogen verwelkomen en hebben wij afscheid moeten nemen van een paar spelers. Hieronder zetten wij ze op een rijtje.

IN:

Léo Seydoux

Op het trainingskamp in Spanje kon het team van Michele Santoni twee spelers toevoegen aan zijn selectie. De eerste was Léo Seydoux. De 25-jarige verdediger heeft een verbintenis getekend van in totaal 2,5 jaar. De in Zwitserland geboren rechtervleugelverdediger doorliep de jeugdopleiding van Young Boys en maakte in 2018 zijn debuut voor het eerste elftal, waar hij drie wedstrijden speelde. Daar scoorde hij één doelpunt en leverde vijf assists. Léo Seydoux heeft meer dan 25 wedstrijden gespeeld als jeugdinternational voor Zwitserland, maar hij heeft nog niet het eerste elftal van het nationale team gehaald. Dit seizoen belandde Seydoux bij KVC Westerlo op een zijspoor waardoor hij nu mag vertrekken. Seydoux is een enthousiaste speler die graag minuten wilt maken, daarom kijkt hij erg uit naar de toekomst bij FC Dordrecht.

Dylan Mbayo

De tweede speler die zich in Spanje bij de Schapekoppen voegde was Dylan Mbayo. Dylan Mbayo speelt het komende halfjaar bij FC Dordrecht. De 22-jarige Belg wordt gehuurd van KV Kortrijk. Mbayo doorliep de jeugdopleiding van KSC Lokeren waar hij tot zeven wedstrijden is gekomen. De voormalig Belgische jeugdinternational speelde de afgelopen seizoenen voor KV Kortrijk. In 2019 vertrok Mbayo van KSC Lokeren naar KAA Gent waar hij twee seizoen speelde. Zijn avontuur in Gent bestond vooral uit invalbeurten, negen verdeeld over twee seizoenen. Vervolgens maakte de aanvaller de overstap naar KV Kortrijk. Bij Kortrijk was het avontuur van de jonge Belg succesvoller, in zijn eerste seizoen speelde hij 28 wedstrijden. In totaal speelde Mbayo 61 wedstrijden voor KV Kortrijk waarin hij drie keer scoorde en twee assists gaf.

Celton Biai

Portugese doelman Celton Biai mocht zich als laatste toevoegen aan de selectie. In tegenstelling tot Mbayo en Seydoux kwam Biai binnen op een heel winters moment. De 23-jarige doelman komt over van het Portugese Vitória Guimarães en geldt als één van de grootste keeperstalenten van het land. Biai tekent een verbintenis van in totaal 2,5 jaar met de optie voor nog een aansluitend seizoen. De Portugees, die ook uit kan komen voor Guinee-Bissau, heeft de jeugdopleiding van Benfica doorlopen en maakte in 2020 de overstap naar de jeugd van Vitória Guimarães waar hij tot tien officiële wedstrijden in het eerste elftal is gekomen. Biai doorliep alle nationale selecties en speelde met zowel het Onder-19 als Onder-21 elftal voor het Europees kampioenschap. Bij de Portugese hoofdmacht – mét Cristiano – zat Biai bij de laatste twee kwalificatiewedstrijden op de bank.

 

OUT:

Ook hebben wij afscheid genomen van een aantal spelers: Malhory Noc, Abdallah Aberkane en Boubakar Camara hun contract is ontbonden.

Malhory Noc

Malhory Noc kwam in de zomer van 2022 over van US Boulonge. Malhory doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Girondins Bordeaux en speelde onder andere voor Stade Brest 2. De aanvaller is tot 27 officiële wedstrijden gekomen voor FC Dordrecht, hier kwam hij één keer tot scoren en wist hij twee keer een assist te geven.

Abdallah Aberkane

Abdallah Aberkane kwam een jaar geleden clubloos terecht bij FC Dordrecht nadat hij was vertrokken bij Excelsior. Aan de Krommedijk is de verdediger tot 27 officiële wedstrijden gekomen. In deze wedstrijden wist hij twee keer een assist te geven.

Boubakar Camara

In de zomer maakte Boubakar Camara transfervrije de overstap van RC Lens naar FC Dordrecht. Het laatste seizoen van de Fransman werd helaas geteisterd door blessureleed waardoor hij het gehele seizoen nog niet inzetbaar is geweest. Camara kwam tot 20 officiële wedstrijden en gaf daarin één assist.

 

Malhory, Abdallah en Boubakar. Ontzettend bedankt voor jullie inzet voor de club en veel succes gewenst in jullie verdere carrière!

 

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.