Punten pakken tegen PEC

Aankomende vrijdag speelt FC Dordrecht tegen het gepromoveerde PEC Zwolle. In het MAC³PARK stadion treden de Schapekoppen aan als nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie. Het treft in Zwolle de koploper en een ploeg in vorm.

Onderling

Na de tweede thuisoverwinning op rij zal de ploeg van Michele Santoni erop gebrand zijn het nu ook in een uitwedstrijd te laten zien. PEC Zwolle werd aan de Krommedijk verrassend met 3-0 verslagen door FC Dordrecht. De doelpunten werden gemaakt door Balde, Doesburg en El Azzouzi.

De meest spectaculaire wedstrijd tussen de twee ploegen werd gespeeld in 2009. Toen eindigde PEC Zwolle – FC Dordrecht in een 3-5 overwinning voor de Schapekoppen. Bij rust stond de thuisploeg nog op een 3-1 voorsprong en moest FC Dordrecht met 10 man verder, maar na rust draaiden de Dordtenaren de wedstrijd volledig om door goals van Zeefuik, Versluis, Ramos en Sequeira.

Jari Schuurman

Jari Schuurman zal zijn goede vorm van de laatste weken willen voortzetten. De afgelopen drie weken stond de spelverdeler in het Team van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. In diezelfde tijd stond er in totaal zes keer een speler van FC Dordrecht in het Team van de Week.

Arbiters

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Martin Perez. Zijn assistenten zijn Jordi Been en Danny Kempinga. De vierde official is Florian Lodeweeg.