Periode afsluiter tegen SC Cambuur!

De laatste wedstrijd van de eerste periode vindt vrijdag plaats. FC Dordrecht neemt het in eigen huis op tegen SC Cambuur. De wedstrijd begint, zoals gewoonlijk, om 20.00 uur.

 

SC Cambuur

SC Cambuur is momenteel niet in topvorm, aangezien ze slechts twee van hun laatste vijf wedstrijden hebben gewonnen. De twee overwinningen werden behaald tegen Willem ll en Den Bosch, terwijl ze nederlagen hebben geleden tegen Jong Utrecht, Jong PSV en Helmond Sport. De Friezen wonnen maar één uitwedstrijd dit seizoen, dit was de 2-3 tegen Telstar. In al deze wedstrijden slaagde SC Cambuur erin om 19 keer het net te vinden, terwijl hun tegenstanders 16 keer tot scoren kwamen. Momenteel bevinden ze zich op de 8e plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Milan Smit is momenteel de topscorer van Cambuur met maar liefst zeven doelpunten in acht wedstrijden. De speler die de meeste assists gaf is, de van FC Utrecht gehuurde, Remco Balk. In de acht wedstrijden die hij speelde gaf hij vier assists, ook scoorde hij drie keer.

Verschillende spelers hebben in het verleden de overstap gemaakt van FC Dordrecht naar SC Cambuur (of andersom). Marvin Peersman maakte in 2015 de overstap van FC Dordrecht naar SC Cambuur. Voor beide clubs speelde de verdediger meer dan 90 wedstrijden. In 2017 was het de beurt aan Sai van Wermeskerken om de overstap te maken van Dordrecht naar Leeuwarden. Voor FC Dordrecht speelde hij meer dan 60 wedstrijden, terwijl hij bij SC Cambuur ruim 100 wedstrijden op zijn naam zette. Danny Bakker maakte in 2017 een tijdelijke overstap naar FC Dordrecht, door wie hij voor één seizoen werd gehuurd. In dat seizoen kwam hij uit in 26 wedstrijden voor de Dordtenaren.

 

FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft een indrukwekkende reeks van zes opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag neergezet. Tot dusver is er slechts één verliespartij genoteerd in dit seizoen, en dat was met 2-0 tegen Willem II. In de afgelopen vijf wedstrijden werd er maar liefst drie keer gelijkgespeeld. Daardoor staat de teller nu op vijf gelijke spelen voor FC Dordrecht, samen met FC Eindhoven de meeste van allemaal. Tot nu toe scoorden de Dordtenaren 13 keer en kregen zij er 12 tegen. Mede door de vele gelijkspellen staan de Schapekoppen op de 11e plaats.

 

Onderlinge balans

In de geschiedenis van de Keuken Kampioen Divisie hebben FC Dordrecht en SC Cambuur elkaar maar liefst 75 keer ontmoet. Van deze ontmoetingen wisten de Leeuwarders er 42 te winnen, terwijl de Dordtenaren 17 keer als winnaar uit de strijd kwamen. Voor de laatste ontmoeting tussen de twee clubs moeten we terug naar 2021, in de daaropvolgende seizoenen speelde Cambuur in de Eredivisie. In de 37e speelronde verloor FC Dordrecht met 0-1 van de koploper van dat moment. Voor de Leeuwarders scoorde Robert Mühren de enige goal. Jari Schuurman en Mathis Suray speelde toen ook voor FC Dordrecht.

 

Scheidsrechter

De leiding over de wedstrijd is in handen van scheidsrechter Rob Dieperink, bijgestaan door assistent-scheidsrechters Kucukerbir en Westhof. Michielsen vervult de rol van vierde official. Het is niet de eerste keer dat Rob Dieperink een wedstrijd van FC Dordrecht fluit; hij heeft dit al negen keer eerder gedaan. Tijdens deze ontmoetingen heeft de club verschillende resultaten behaald, dit waren drie overwinningen, drie gelijke spelen en drie nederlagen. De meest recente wedstrijd die hij floot was vorig jaar, er werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven.

Kom jij de Schapekoppen aanmoedigen tegen Cambuur? We kunnen het goed gebruiken! Koop je kaartje via tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.