Overwinningsritueel supporters

Dordrecht is een eiland. Echte Dordtenaren noemen het zelfs het mooiste eiland van de wereld en zijn daar – terecht – ook trots op. De supporters noemen zich “Eilandbewoners” en profileren hun afkomst – ook terecht – met grote spandoeken.

Eilandbewoners, een beetje apart volk misschien. Achter het doel wordt al jaren geroepen dat de stad een republiek betreft en de nog ongekozen president pleit zelfs voor onafhankelijkheid. Het geeft maar aan dat er wel degelijk chauvinisme bestaat in de oudste stad van Holland.

In die hoedanigheid kent de supportersbus ook tal van tradities. Winst in Emmen betekent op de terugweg steevast een minitour door het nabij gelegen Nieuw Dordrecht. Anderszins wordt met ‘de brug’ in zicht hardop de hereniging met de republiek bezongen. En in geval van bijzondere winst wordt de zege beklonken met de traditionele overwinningsrum van Rutte, beschikbaar gesteld door de president zelf.

Vrijdag was het weer zover. De spectaculaire 3-4 bij De Graafschap betekende de eerste overwinning in Doetinchem na ruim 23 jaar. Dat is op geheel eigen wijze in de supportersbus gevierd. Als aandenken de fles die als een bokaal bewaard zal blijven. Tezamen met de hoogste stand op de ranglijst in bijna twee decennia en de spelers die dat voor elkaar hebben gekregen.

Vrijdag gaat dit feest een vervolg krijgen.

Aanvulling op dit bericht

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.