Overwinning in eigen huis tegen Jong Ajax (2020)

Aanstaande vrijdag neemt FC Dordrecht het op tegen Jong Ajax. Ongeveer drie jaar geleden slaagde FC Dordrecht erin om thuis te winnen tegen Jong Ajax. Dit was de enige keer dat ze erin slaagden om de talenten uit Amsterdam in hun eigen stadion te verslaan. Gaat dat deze week weer lukken? Lees hier hoe het in 2020 ging!

In de wedstrijd was het FC Dordrecht dat snel de leiding wist te pakken. In de zesde minuut slaagde Kevin Vermeulen erin om vanaf de flank een uitstekende voorzet op het hoofd van Jari Schuurman te plaatsen, Schuurman knikte de bal knap achter doelman Kotarski. Na een slordige uittrap van doelman Swolfs kreeg Jong Ajax hun eerste grote kans, maar Brian Brobbey schoot de bal hoog over het doel. Niet veel later kreeg ook Sontje Hansen een kans, maar ook zijn poging miste het doel.

De ploeg met de grootste kans op een doelpunt was toch FC Dordrecht. Robin Polley startte een indrukwekkende dribbel waarmee hij zichzelf in een uitstekende positie bracht om een voorzet te geven. De voorzet vond het hoofd van Jari Schuurman, die de bal voor het doel langs kopte. Aanvoerder Valpoort probeerde nog zijn voet er tegenaan te zetten, maar dat bleek niet voldoende te zijn. In de 43e minuut was het opnieuw Robin Polley die mee op kwam vanaf zijn rechtsachter positie. Polley legde de bal af op Kevin Jansen die de bal in de verre hoek schoot en doelman Kotarski kansloos liet. Jong Ajax reageerde snel en Brian Brobbey kopte de bal binnen na een hoekschop van Kenneth Taylor.

De tweede helft was redelijk eentonig. Jong Ajax zette veel druk en creëerde tal van kansen, maar slaagde er niet in om deze te benutten. FC Dordrecht stond stevig in de verdediging en probeerde te profiteren van mogelijkheden voor snelle tegenaanvallen. In de 77e minuut was de counter effectief, Gianni dos Santos wist slim de keeper te omspelen en kon hierna makkelijk afronden. Met dit doelpunt besliste hij de eindstand en gaf FC Dordrecht reden om te juichen, hoewel dit helaas zonder de aanwezigheid van supporters was vanwege de coronamaatregelen.

Vrijdag nemen we het op tegen Jong Ajax, weten de Schapekoppen weer te winnen? Zorg dat je erbij bent om de spelers aan te moedigen! Koop je kaartje via tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.