Overtuigende overwinning tegen Jong Ajax!

Al acht wedstrijden ongeslagen, wie had dat verwacht? Met de 4-0 overwinning tegen Jong Ajax zet FC Dordrecht de ongeslagen reeks door. Op basis van doelsaldo staat de ploeg van Santoni op de zesde plek met 17 punten. In de wedstrijd duurde het even voordat de Schapekoppen op gang kwamen. Toen ze eenmaal op gang waren was er geen stoppen aan, zeker niet voor de wankele defensie van de Amsterdammers. Als kers op de taart maakte jeugdspeler Rogier van Gogh nog zijn debuut.

 

In de opstelling van FC Dordrecht is één wijziging doorgevoerd. Bartek Smolarczyk neemt de plek in van Tsoungui, die vorige week zijn vijfde gele kaart kreeg en dus geschorst is. Voor Smolarczyk is het zijn basisdebuut voor FC Dordrecht. Op de bank neemt Rogier van Gogh plaats, speler uit de O21 van FC Dordrecht. Bij Jong Ajax zijn er een aantal spelers niet bij omdat zij (hoogstwaarschijnlijk) met het eerste meegaan naar FC Utrecht, één van hen is Mika Godts.

De openingsfase van de wedstrijd verloopt stroef aan beide zijden. Beide teams lijken moeite te hebben met het gladde veld als gevolg van de regenval. FC Dordrecht krijgt twee kleine kansjes via de aanvoerder, Mathis Suray maar het levert niks op. De eerste hoekschop van de wedstrijd gaat naar Jong Ajax, maar net als de algehele wedstrijd, blijkt ook deze hoekschop niet erg succesvol te zijn.

Dé kans op de openingstreffer doet zich voor wanneer Ilias Sebaoui na een fraaie aanval een subtiel schot op de lat aflevert. Niet veel later krijgt Chourak een gele kaart van de Belgische scheidsrechter na een tackle op Segecic. Een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant belandt op het hoofd van Kriwak. De Oostenrijkse spits kopt de bal achter doelman Setford, waarmee hij zijn vierde doelpunt van het seizoen maakt. Het opmerkelijke is dat Kriwak drie van deze vier doelpunten met zijn hoofd heeft gescoord. Na de openingsgoal krijgen beide ploegen kansen, deze zijn onder andere voor Schuurman en Banel.

In de 33e minuut zet John Hilton na een één-tweetje een goede dribbel in en hij loopt door het midden op het doel af. Door de tussenkomst van een Ajax-speler komt de bal bij Rocco Shein terecht, hij blijft uiterst koelbloedig en plaatst de bal netjes in de hoek langs Setford. Slechts twee minuten nadat Shein het doel trof, moet Setford opnieuw de bal uit zijn net vissen. Ilias Bronkhorst, die mee was opgerukt, schiet de bal knap in het doel. Het publiek reageert enthousiast met een luid “tien, tien, tien”.

 

In de rust wisselt trainer Dave Vos, Sarfo komt in plaats van Gooijer. De eerste grote kans van de tweede helft is voor Kriwak, de spits krijgt wederom een kopkans en raakt de lat. In de 62e minuut voert Michele Santoni maar liefst drie wissels door. Hilton, Shein en Bronkhorst worden vervangen door Brito, Aberkane en Receveur. Na deze wissels krijgt Jong Ajax een aantal kleine kansen, maar ze slagen er niet in om deze om te zetten in gevaarlijke schoten. In de 67e minuut slaagt FC Dordrecht er echter wel in om te scoren. Centrale verdediger Jop van der Avert is de doelpuntenmaker en scoort de 4-0. Voor hem betekent dit zijn allereerste doelpunt als profvoetballer.

In de 76e minuut voert Santoni opnieuw een wissel door, waarbij Osundina Segecic vervangt. In de 85e minuut geeft Santoni Rogier van Gogh de kans om zijn debuut te maken. De jonge verdediger komt in het veld ter vervanging van Bartek Smolarczyk. In de 90e minuut krijgt Korede Osundina de grootste kans van de slotfase. Nadat een bal hem bereikt, schuift hij de bal net naast het doel van Setford. Het laatste hoogtepunt van de Schapekoppen komt van Tim Receveur, maar ook hij schiet de bal in het zijnet. Zo eindigt deze wedstrijd met een overtuigende 4-0 overwinning voor FC Dordrecht!

Het was een geweldige wedstrijd met een goede sfeer! Het Matchoholic Stadion zat bijna vol en dat was te horen! Zijn jullie er maandag tegen en in Helmond er weer bij? Koop je tickets via tickets.fcdordrecht.nl

 

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst (62. Abdallah Aberkane), Jop van der Avert, Bartek Smolarczyk (85. Rogier van Gogh), John Hilton (62. Elso Brito); Jari Schuurman, Rocco Shein (62. Receveur), Mathis Suray; Adrian Segecic (76. Osundina), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.