Oud DS-speler Gerrie Muhren overleden

Vandaag kwam het droeve nieuws dat Gerrie Mühren op slechts 67-jarige leeftijd was overleden. De oud-international speelde twee decennia geleden twee seizoenen op de Krommedijk. Als aanvoerder leidde hij het toenmalige DS’79 in 1983 naar het kampioenschap van de eerste divisie.

Gerrie Mühren heeft een imposante carrière mogen beleven. Rinus Michels haalde de technische middenvelder vanuit zijn geboortedorp Volendam naar Ajax waar hij in de beginjaren zeventig de grote successen meebeleefde. De club grossierde toen in kampioenschappen, won drie jaar achter de beker en werd wereldberoemd als drievoudig Europa Cup 1 winnaar.

Tien jaar later wist DS’79-voorzitter Nico de Vries de balvirtuoos naar Dordt te halen. Mühren was nog topfit en veroverde met zijn hoogstandjes de harten van de supporters. Met spelers als Niels Overweg, Cor Lems, Anne Evers en Hakim Braham beleefde hij geweldig jaar dat in mei 1983 met de titel werd bekroond.

Voor de eredivisie (seizoen 1983-1984) kwam versterking met o.a. John Linford, Geert Meijer, Harry Melis, Piet Wijnberg en Terry Lees, maar de strijd was ongelijk voor de ploeg met een nog altijd opvallende Gerrie Mühren. Na deze degradatie keerde hij terug naar Volendam om daar zijn loopbaan te beëindigen.

Gerrie Mühren was binnen het veld een stylist, daarbuiten is hij altijd de vriendelijke en bescheiden mens gebleven. Met veel respect en sympathie zullen wij Gerrie altijd blijven herinneren.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.