Op naar tien ongeslagen wedstrijden!

Vrijdag speelt FC Dordrecht alweer de derde wedstrijd binnen acht dagen. In het Matchoholic Stadion nemen de Schapekoppen het op tegen FC Den Bosch. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt en krijg FC Dordrecht de kans om de reeks van ongeslagen wedstrijden naar tien te liften.

 

FC Den Bosch

FC Den Bosch verkeerd niet in de beste vorm, met negen punten staan zij op de 17e plek. Dit seizoen hebben ze drie overwinningen geboekt, dit gebeurde tegen TOP Oss, MVV en FC Groningen. Onder leiding van de Poolse trainer, Tomasz Kaczmarek, hebben ze 13 doelpunten gescoord maar ze hebben er ook 20 tegen gekregen. De laatste drie wedstrijden in de KKD werden verloren door de Bosschenaren.

Topscoorder van de club uit Den Bosch is Kostorz, hij scoorde vijf keer in elf wedstrijden en gaf ook één assist. Degene met de meeste assists is Jaron Vicario, die vier assists heeft verzorgd. Vicario speelde van 2019 tot 2021 voor FC Dordrecht, na enkele buitenlandse avonturen is hij nu bij Den Bosch terechtgekomen. Hij heeft in totaal 30 wedstrijden gespeeld voor Dordrecht. Wat opvalt in de statistieken is dat Ricardo Henning nummer drie is in de ranglijst van de meeste succesvolle passes in de KKD, Henning is een centraal verdediger.

FC Den Bosch heeft spelers gehuurd uit de opleidingen van Manchester City, Liverpool en Arsenal. Dit zijn verdediger Mbete, keeper Ojrzynski en middenvelder M’Hand. Er zijn spelers die de overstap maakte van FC Dordrecht naar FC Den Bosch, of andersom. Eén van de opvallendste hiervan is Jeffry Fortes. In 2009 maakte Fortes de overstap naar Den Bosch, hier belandde hij eerst in het jong elftal van Den Bosch. In 2011 werd hij overgezet naar het eerste team van de Bosschenaren. Eén jaar later maakte Fortes de overstap naar FC Dordrecht, hij keerde terug op het oude nest. Na zijn tijd bij FC Dordrecht speelde hij voor Excelsior en Sparta voordat hij bij De Graafschap terechtkwam. Fortes heeft 135 wedstrijden gespeeld voor FC Dordrecht, maar heeft geen wedstrijden gespeeld voor het eerste elftal van FC Den Bosch.

 

FC Dordrecht

FC Dordrecht is inmiddels al negen wedstrijden ongeslagen en er werd dit seizoen maar één keer verloren, een knappe prestatie van de Schapekoppen. Met 18 punten staan de Dordtenaren op de zesde plek, goed voor play-offs aan het eind van het seizoen. Opvallend is dat FC Dordrecht dit seizoen de club is met de meeste gelijke spelen in de Keuken Kampioen Divisie, namelijk zes.

FC Dordrecht beschikt over een team met diverse spelers die uitblinken. Rene Kriwak heeft bijvoorbeeld in de laatste vier wedstrijden vier doelpunten weten te maken. Op het middenveld speelt Jari Schuurman een cruciale rol, aangezien hij dit seizoen al vijf assists heeft gegeven staat hij op een gedeelde tweede plaats in het assist-klassement. Een opvallende statistiek is dat doelman Luca Plogmann op de derde plek staat als het gaat het aantal reddingen.

 

Onderlinge balans

FC Dordrecht en FC Den Bosch hebben al 71 ontmoetingen gehad in de Keuken Kampioen Divisie. Den Bosch heeft 37 van deze wedstrijden gewonnen, terwijl Dordrecht 17 keer als winnaar uit de bus kwam. In de laatste tien ontmoetingen heeft FC Dordrecht slechts één keer gewonnen, dat was in het seizoen 22/23. In het seizoen 21/22 werd eenmaal gelijkgespeeld, de overige wedstrijden gingen verloren. Gezien de stand op de ranglijst zou FC Dordrecht deze reeks iets positiever kunnen maken.

 

Scheidsrechter

Jannick van der Laan is vrijdagavond de scheidsrechter van dienst. Hij wordt ondersteund door De Groot en Vervoorn, de vierde official is Dogterom. Van der Laan heeft al zes keer eerder een wedstrijd van FC Dordrecht gefloten, waarbij één wedstrijd eindigde in een gelijkspel en de overige vijf werden verloren.

Kom jij het team van Santoni aanmoedigen op weg naar de tiende wedstrijd ongeslagen? Koop je tickets via tickets.fcdordrecht.nl (LET OP: Tickets zijn alleen beschikbaar voor seizoen- en clubkaart houders!)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.