Op naar het Noorden!

Vrijdagavond staat de tweede uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Om 20.00 uur nemen de Schapekoppen het op tegen FC Emmen.

 

FC Emmen

FC Emmen speelde vorig jaar nog in de Eredivisie, ze eindigden op de 16e plaats waardoor er play-offs gespeeld moesten worden. In de eerste ronde werd met 1-2 en 2-0 van NAC Breda gewonnen, vervolgens werd er met 2-0 en 1-2 verloren van Almere City wat degradatie betekende voor de rood-witten.

Op dit moment staan de Drentenaren op de 6e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het seizoen begon met een 2-2 gelijkspel bij SC Cambuur, gevolgd door weer een 2-2 gelijkspel tegen VVV-Venlo. Afgelopen vrijdag won FC Emmen tegen De Graafschap met 1-0, hierdoor staat de club met vijf punten op de 6e plaats. Ben Scholte is de man in vorm bij FC Emmen. De 22-jarige middenvelder scoorde in de laatste drie wedstrijden twee keer en gaf één assist.

De laatste drie spelers die de transfer van FC Dordrecht naar FC Emmen (of andersom) maakten waren Jafar Arias, Omran Haydary en Stef Gronsveld. De twee laatstgenoemden maakte de overstap vanuit Drenthe naar Dordt. Haydary speelde in het seizoen 18/19 zeventien wedstrijden in het shirt van FC Dordrecht, hierin wist hij twee keer het net te vinden. Stef Gronsveld speelde in het seizoen 19/20 vijftien wedstrijden en scoorde hierin eenmaal. Geen van deze drie spelers speelt op dit moment voor FC Dordrecht of FC Emmen.

 

FC Dordrecht

De Schapekoppen hebben 2 punten uit 3 wedstrijden. Zo werd er gelijkgespeeld tegen NAC Breda & MVV Maastricht en werd er verloren van Willem II.

Op de transfermarkt gaat het goed voor de Dordtenaren. Gister werd de allernieuwste zomeraankoop gepresenteerd in Adrian Segecic. De 19-jarige Australiër word voor dit seizoen gehuurd van Sydney FC. https://fcdordrecht.nl/algemeen-nieuws/fc-dordrecht-versterkt-zich-met-adrian-segecic/

 

De laatste ontmoeting op De Oude Meerdijk

De laatste ontmoeting op De Oude Meerdijk eindigde in een 2-1 nederlaag voor de Schapekoppen. Vlak na rust schoot Stijn Meijer FC Dordrecht naar een voorsprong, in de 58e minuut scoorde FC Emmen de gelijkmaker. In de 94e minuut wist de eerder genoemde Ben Scholte FC Emmen naar de overwinning te schieten.

 

Scheidsrechter

De scheidsrechter van dienst is Robin Vereijken die wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Been en Kempinga en de vierde official Dogterom. Vereijken was vorig seizoen al twee keer de scheidsrechter bij FC Dordrecht, waarin twee keer werd gewonnen. Er werd met 2-1 gewonnen van Jong FC Utrecht en met 1-0 van Jong PSV.

Wij kijken uit naar de wedstrijd in Emmen en hopen, ondanks de lange reis, op jullie support in het stadion! Tickets zijn nog altijd te koop via onze online ticketshop! KLIK HIER OM JE TICKETS TE KOPEN

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.