Op naar Emmen voor de eerste ronde play-offs

Exact tien jaar geleden was het dat FC Dordrecht via de play-offs promoveerde naar de Eredivisie. Na een uitstekend seizoen met een mooie vierde plaats staat vandaag om 18:45 de eerste wedstrijd op het programma, namelijk de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Dordrecht en omstreken mag zich klaarmaken voor de play-offs en wij gaan daarom voorbeschouwen op de wedstrijd!

FC Emmen

Lang leek het er op dat Emmen zich niet kon verheugen op een verlenging van het seizoen, maar met vier overwinningen in de laatste vijf wedstrijden eindigde de rood-witten knap op een zevende plek. Dan te bedenken dat FC Emmen na de 34e speeldag nog op de twaalfde plek stond, maakt dat het des te knapper dat ze de play-offs hebben gehaald.

Bij het team uit Emmen zwaait trainer Alfons Arts de scepter. Hij is sinds april de eindverantwoordelijke en is sinds zijn komst dus ongeslagen. Toch heeft FC Dordrecht goede gevoelens over gehouden aan het treffen eerder dit seizoen. In eigen huis werd het 2-1 voor de Schapekoppen en in De Oude Meerdijk werd het 2-4.

FC Dordrecht

Zoals gezegd houdt FC Dordrecht een goed gevoel over aan het treffen met FC Emmen. Daarnaast is de ploeg sinds de wedstrijd tegen Roda JC in februari al dertien wedstrijden ongeslagen. Dat is een record in deze eeuw. Verder wist trainer Michele Santoni met zijn ploeg de op één na beste eindklassering af te leggen door 69 punten te halen. De beste klassering was in 2013/2014, toen de Dordtenaren via play-offs wisten te promoveren.

Trainer Michele Santoni beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Op spitsen René Kriwak, Joey de Bie en keeper Tijn Baltussen na, is de hele selectie beschikbaar. Het pijnpunt zal dus voorin liggen, al beschikt de trainer natuurlijk over Korede Osundina, die in de thuiswedstrijd tegen Emmen wist te scoren. Verder wisten Jari Schuurman en Antef Tsoungui tegen Jong FC Utrecht ook de nodige minuten te maken en ook zij zijn daarom inzetbaar.

Onderlinge balans

In de 63 keer dat deze FC Emmen en FC Dordrecht tegenover elkaar stonden, wist FC Emmen er 25 keer met de winst van door te gaan. 22 keer wisten de Dordtenaren te winnen en zestien keer eindigde de wedstrijd gelijk.

Scheidsrechter

Scheidsrechter van dienst is Sander van der Eijk. Zijn assistenten zijn Van de Ven, Ribbink en Wiersma. Bij de play-off wedstrijden is er een VAR aanwezig en dit zal Alex Bos zijn met als assistent Frans Ozinga.

Wedstrijd volgen?

De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN. Zoals jullie van ons gewend zijn is er ook weer een live X-verslag.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.