Op naar de drie punten!

Aanstaande vrijdag neemt FC Dordrecht het op tegen Jong FC Utrecht. De wedstrijd start om 20.00 uur en vindt plaats aan de Krommedijk. Voorafgaand aan de wedstrijd zal een minuut stilte worden gehouden voor de slachtoffers van de ramp in Marokko.

 

Jong FC Utrecht

Jong FC Utrecht is het seizoen begonnen met twee overwinningen en twee nederlagen, waardoor ze zich momenteel op de dertiende positie bevinden met zes punten. Dit is één plaats boven FC Dordrecht. In de openingswedstrijd van het seizoen verloren de Domstedelingen met 1-0 van Jong AZ. In de derde speelronde verloren ze met 4-1 verloren van VVV-Venlo. Opmerkelijk genoeg behaalden ze ook twee verrassende overwinningen, namelijk een 1-0 zege op FC Groningen en een 1-0 overwinning tegen Roda JC.

De Utrechters hebben tot dusver niet veel doelpunten weten te maken in de competitie. In de eerste vier wedstrijden wisten ze slechts drie keer het net te vinden, waarmee ze momenteel de ploeg zijn met de minste doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie. In verhouding hiermee hebben de Dordtenaren dit seizoen al acht keer gescoord.

Er zijn meerdere spelers die zowel voor FC Dordrecht als Jong FC Utrecht hebben gespeeld. Lars Veldwijk werd in het seizoen 2012/2013 gehuurd van de Utrechters. In zijn tijd bij FC Dordrecht maakte hij 19 goals in 36 wedstrijden, ook gaf hij 6 assists. De andere speler is Maarten Peijnenburg, een centrale verdediger die in het seizoen 2018/2019 in totaal 38 wedstrijden voor de Dordtenaren speelde. In die periode wist hij eenmaal het net te vinden en gaf hij drie assists. Uiteraard is Ruben Kluivert net overgekomen van de Utrechters, ook Rocco Robert Shein heeft voor Jong FC Utrecht gespeeld. Jeffrey Owusu en Joey de Bie namen deel aan de jeugdopleiding van de domstedelingen.

 

FC Dordrecht

FC Dordrecht is goed in vorm, er werd twee keer gelijkgespeeld en één keer gewonnen. De Schapekoppen hebben nu vijf punten behaald uit vier gespeelde wedstrijden. De laatste wedstrijd resulteerde in een 2-4 overwinning in Emmen.

Mathis Suray is sterk aan het seizoen begonnen, met al drie doelpunten op zijn naam is hij momenteel de topscorer van FC Dordrecht. De aanvoerder overtreft daarmee nu al zijn doelpunten aantal van vorig jaar.

 

Eerdere ontmoeting tussen FC Dordrecht en Jong FC Utrecht

In de laatste twee seizoenen zijn de Schapekoppen ongeslagen tegen Jong FC Utrecht. Er werd drie keer gewonnen van de Domstedelingen en één keer gelijk gespeeld.

Vorig jaar resulteerde de ontmoeting op de Krommedijk in een 2-1 overwinning voor FC Dordrecht. De Utrechters openden de score na drie minuten, maar El Azzouzi kopte al in de zevende minuut een hoekschop binnen om de stand gelijk te trekken naar 1-1. In de 36e minuut wist Longo het winnende doelpunt te maken, waarmee de eindstand 2-1 werd.

 

De scheidsrechter

De scheidsrechter die vrijdag naar Dordrecht zal afreizen, is Kevin Puts. Hij wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Rasch en De Koning, met Van Egmond als vierde official. FC Dordrecht werd drie keer eerder gefloten door deze scheidsrechter, allemaal in het vorig seizoen. In de wedstrijden tegen Helmond Sport en VVV-Venlo leden ze beide keren een 2-1 nederlaag, terwijl ze tegen Telstar een gelijkspel behaalden.

Tegen Jong FC Utrecht gaan we vol voor de overwinning. Zing en spring jij mee in het Matchoholic Stadion? Klik op onderstaande link om je tickets te kopen:

tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.