Op maandagavond naar Oss!

De eerste maandag-wedstrijd van het seizoen staat op de planning. Om 20.00 uur nemen de Schapekoppen het op tegen TOP Oss in het Frans Heesen Stadion.

 

TOP Oss

In de afgelopen vijf wedstrijden heeft TOP Oss één keer gewonnen. Ze behaalden een 4-1 overwinning op Jong PSV na een droomstart, maar verloren met 2-0 van zowel Roda JC als FC Groningen. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd er ook verloren, namelijk met 1-0 van Den Bosch. Afgelopen vrijdag speelden ze tegen Helmond Sport, de uitslag was 1-1.

Griekse spitsen in de Nederlandse competities zijn geen zeldzaamheid, en ook TOP Oss heeft er één in haar gelederen. De fraaie Griekse voetbalnaam Konstantinos Doumtsios schalde al twee keer door het Frans Heesen Stadion. In de 4-1 overwinning tegen Jong PSV was Doumtsios goed voor twee doelpunten.

Er zijn in totaal negen spelers die de overstap hebben gemaakt tussen FC Dordrecht en TOP Oss. De bekendste hiervan zijn Bart van Muyen, Marcel van der Sloot en Leon van Dalen. Van Muyen speelde 163 wedstrijden voor FC Dordrecht en 35 voor TOP Oss. Voor de Dordtenaren scoorde hij zeven keer en gaf hij twee assist. Van der Sloot speelde 63 wedstrijden voor de Schapekoppen en 120 voor TOP Oss, waarbij hij voor FC Dordrecht zes doelpunten maakte en acht assists verzorgde. Van Dalen heeft 29 wedstrijden voor FC Dordrecht gespeeld en 54 voor TOP Oss. Hoewel hij geen doelpunten heeft gescoord als Schapekop, heeft hij wel één assist op zijn naam staan.

 

FC Dordrecht

In de afgelopen vier wedstrijden heeft FC Dordrecht één keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. De Schapekoppen leden een nederlaag tegen Willem II, speelden vervolgens gelijk tegen MVV, en boekten een overtuigende 2-4 overwinning op FC Emmen. De laatste wedstrijd tegen Jong FC Utrecht eindigde in een 3-3 gelijkspel.

De man in vorm bij de Schapekoppen is Mathis Suray. De Belg wist dit seizoen al drie keer te scoren en gaf tegen Jong FC Utrecht een assist.

 

Voorgaande ontmoetingen

FC Dordrecht en TOP Oss speelden al 58 keer tegen elkaar, de eerste ontmoeting vond plaats in het seizoen 93/94. In de afgelopen twee seizoenen heeft FC Dordrecht twee keer met 1-0 gewonnen tegen TOP Oss. TOP Oss was ook een keer de sterkere partij, aan het begin van het seizoen 2021/2022 werd er met 3-0 verloren. De laatste ontmoeting eindigde in een gelijkspel van 2-2. In de vorige wedstrijd in Oss behaalden de Schapekoppen een 0-1 overwinning, waarbij Aliou Baldé het enige doelpunt scoorde.

 

Scheidsrechter

Martin Pérez is de scheidsrechter voor de wedstrijd in Oss. Hij wordt geassisteerd door Kunst en Van Rijn, terwijl Broekhuizen de vierde official is. Sinds 2016 heeft Pérez al 14 keer een wedstrijd van FC Dordrecht gefloten. Van deze 14 wedstrijden werden er slechts twee gewonnen en eindigden er twee in een gelijkspel.

Wordt de goede reeks in Oss doorgezet? Mis deze spannende wedstrijd niet en zorg ervoor dat je erbij bent! Laten we samen juichen en ons team naar de overwinning schreeuwen. We zien je in het stadion!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.