Ook de Supportersvereniging staat erachter

Voor het nieuwste FC Dordrecht magazine zijn wij in gesprek gegaan met de Supportersvereniging over de klimaatneutrale wedstrijd. Hoe kijken zij er tegenaan? Je leest het in onderstaand artikel!

Jasper Ophorst (tijdelijk voorzitter van de Supportersvereniging): “Ik volg FC Dordrecht al jaren op de voet als trouwe supporter en heb dan ook verschillende contacten waarvan ik in het verleden informatie kreeg. Zo is dat ook gegaan een aantal maanden geleden, met de lancering van Energiek Dordt en de nieuwe positionering. In de media was te lezen over dit platform en heb toen Emiel Grootenboer (de toenmalige voorzitter van de SV FC Dordrecht) gevraagd wat dit precies was en of hij mij inhoudelijk kon updaten.

Emiel heeft mij toen uitgenodigd om bij de presentatie in het Kunstmin aanwezig te zijn. Wij zijn toen erg enthousiast geraakt over Energiek Dordt. Emiel en ik zijn daarna door de club  uitgenodigd om verder over de visie en plan te praten en mee te denken. Ook voor de klimaatneutrale wedstrijd zijn wij als bestuur van de supportersvereniging betrokken om mee te denken en daar samen een succes van te maken.

Aansprekend

FC Dordrecht laat zien waar een kleine club groot in kan zijn. Het gaat mij niet zozeer concreet om deze speciale wedstrijd, maar het bovenliggende. Natuurlijk is klimaatneutraal een belangrijk item en is energietransitie hot binnen de samenleving. Wat ik belangrijker vind is dat FC Dordrecht instaat is mensen, groepen en bedrijven te verbinden om SAMEN te werken aan een initiatief dat waardevol is. Niet alleen een wedstrijd spelen om de 2 weken, nee… We hebben verschillende problematieken in de samenleving en in de Drechtsteden. Door met elkaar vanuit verschillende visies deze items aan te pakken en oplossingen te creëren worden er echt stappen gemaakt. Dit heeft bij mij ook even geduurd voordat ik dit doorhad. Natuurlijk vind ik deze wedstrijd ook leuk! En mooi voor de uitstraling van de club.

Vanuit mijn bestuurlijke rol binnen de SV van FC Dordrecht ben ik contactpersoon tussen de club en mijn medebestuurders. Ik ben samen met Emiel aangeschoven om mee te denken wat nodig is om deze wedstrijd tot een groot succes te maken. Om als bestuur onze achterban te betrekken, te informeren, informatie op te halen, maar ook om de club te wijzen op items. Mee te denken in het grote geheel. Hoe komen supporters naar het stadion? Wat betekent deze wedstrijd voor voedsel en verspilling? Hoe komen de Top Oss supporters naar de Krommedijk? Mooi om daar een bijdrage aan te leveren.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.