Ontmoeting tussen twee ploegen in vorm

Na een overwinning tegen TOP Oss neemt FC Dordrecht het op tegen Jong AZ. De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur in het Matchoholic Stadion.

 

Jong AZ

Jong AZ is goed begonnen aan het seizoen. Met drie overwinningen, één gelijkspel en twee verliespartijen, staan zij op een knappe 6e plaats. In hun openingswedstrijd behaalden ze een nipte overwinning tegen Jong FC Utrecht, gevolgd door een verliespartij tegen NAC Breda. Daarna volgden overwinningen tegen Telstar en Jong Ajax, terwijl ze gelijk speelden tegen FC Eindhoven en verloren van ADO Den Haag. Jong AZ won nog geen uitwedstrijd dit seizoen. Ondanks dat mogen de talenten uit Alkmaar zeer tevreden zijn met de resultaten dit seizoen.

Spelers bij AZ die eveneens reden hebben om tevreden te zijn, zijn Jayden Addai en Ricuenio Kewal. Addai heeft tot nu toe vijf wedstrijden gespeeld, waarin hij zes doelpunten heeft gescoord en één assist heeft gegeven. Hij is de enige speler met meer dan één doelpunt voor Jong AZ dit seizoen. De rechtsbuiten heeft zelfs in vier opeenvolgende wedstrijden (de eerste vier) gescoord, waaronder een hattrick tegen Telstar. De Dordtenaren moeten hem goed in de gaten houden. Ook Kewal verdient de aandacht. Tegen Jong Ajax was hij in topvorm, met drie assists en één doelpunt op zijn naam. De andere assist gaf hij tijdens het duel tegen Telstar.

Er zijn een aantal spelers die voor zowel Jong AZ als FC Dordrecht uitkwamen. Joris van Overeem werd voor het seizoen 14/15 gehuurd van de Alkmaarders. Voor FC Dordrecht speelde hij 35 wedstrijden waarin hij twee doelpunten scoorde en vier assists gaf. In het seizoen 21/22 kwam Emir Biberoglu over vanuit Alkmaar. Biberoglu speelde 23 wedstrijden voor de Schapekoppen, hierin gaf hij één assist. In 2022 vertrok de Turk naar Iskenderunspor. Joris Kramer werd in 2016 voor één seizoen gehuurd van Jong AZ. Hij speelde 37 wedstrijden voor FC Dordrecht, waarin hij twee keer wist te scoren en twee assists gaf.

 

FC Dordrecht

FC Dordrecht kent een veelbelovende seizoenstart, waarbij slechts één nederlaag werd geleden. De Schapekoppen zijn al vier opeenvolgende wedstrijden ongeslagen, waarvan er twee werden gewonnen. Tegen TOP Oss slaagde Luca Plogmann erin om voor de eerste keer dit seizoen zijn doel schoon te houden. In alle andere wedstrijden kreeg FC Dordrecht minimaal twee tegengoals.

 

De vorige keer

De vorige ontmoeting tussen FC Dordrecht en Jong AZ vond plaats in april vorig jaar. FC Dordrecht behaalde een thuisoverwinning met een uitslag van 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Anouar El Azzouzi in de 87e minuut, vanuit een hoekschop. Op dat moment speelde FC Dordrecht met tien spelers, omdat Tidjany Touré in de 73e minuut een rode kaart had gekregen.

 

Scheidsrechter

De scheidsrechter voor de aanstaande vrijdagavondwedstrijd is Thomas Hardeman. Hij krijgt assistentie van Ribbink en Van der Ley, terwijl de vierde official Visser zal zijn. Hardeman maakt zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie.

De wedstrijd tegen Jong AZ belooft een lastige maar boeiende confrontatie te worden. Kom de jongens aanmoedigen in het Matchoholic Stadion! Koop je tickets via: tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.