Ongewis over ware kracht

FC Dordrecht wil zich nog defensief versterken

Exact halverwege de warmdraaiperiode voor het glorende seizoen straalden spelers en technische staf van FC Dordrecht in overvloedige zonnestralen tijdens het jaarlijkse fotomoment. Een flonkerende toekomst kon echter niet beloofd worden. ,,Het kan alle kanten op met deze groep.”

Trainer Theo Bos benadrukte het tijdens het aansluitende praatje voor een select gehoor nog maar eens: op basis van de eerste drie weken van de voorbereiding mogen nog geen conclusies getrokken worden. De ware kracht van het fiks gemuteerde FC Dordrecht is nog ongewis. ,,Het is een gretige, leergierige groep met veel voetballend vermogen, met jongens die op een hoger niveau hebben gespeeld en spelers die zich waar willen maken in de Jupiler League. Maar het is ook een selectie die nog niet af is. Alle linies in acht nemend slaat de balans momenteel negatief door in de richting van de defensie. Voor vier posities hebben we vijf, hooguit zes spelers. Voor die linie zijn we nog op zoek naar versterking. En een spits die er 35 in gaat schieten,” grapte Bos.

Als het over aanvulling van het verdedigingsblok gaat, valt bijna automatisch de naam van Tom Beugelsdijk. De speler van ADO Den Haag groeide het voorbije seizoen tijdens zijn huurperiode aan de Krommedijk uit tot knuffelbeer en cultheld. ,,Tom is nog steeds in beeld om weer gehuurd te worden,” verzekerde technisch manager Marco Boogers. ,,De contacten met ADO Den Haag zijn goed, er ligt een verbintenis dat we nog meer spelers kunnen huren. Ik verwacht ook dat zij deze kant op gaan komen, maar we moeten geduld hebben.”

Geduld is een woord dat regelmatig in het betoog van de gewezen aanvaller valt. ,,Het kan alle kanten op met deze groep, maar makkelijk zal het niet worden,” beseft Boogers. ,,We hebben echt de allerlaagste begroting van de Jupiler League. Clubs als Fortuna Sittard en Almere City FC zijn ons voorbij. Daar kunnen we niet tegen op, dan moeten we eerst een nieuw stadion hebben. Ik heb een budget van 550.00 euro en op basis van dat bedrag moeten we keuzes maken. We willen niet een tweede Haarlem of RBC worden, maar heel verstandig omgaan met de middelen. Dus kunnen we geen grote spelers kopen, maar kijken we verder zonder gekke dingen te doen en richten we ons op talentvolle jongens én op onze jeugopleiding.”

Boogers is tevreden over hetgeen er nu staat. ,,Een talentvolle, goede groep met een trainer die in het verleden bewezen heeft dat hij jonge jongens beter kan maken. Maar waar het toe leidt, weet ik niet.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.