Ongeslagen reeks uitbreiden!

Aanstaande vrijdag staat de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong Ajax op het programma. Het belooft een leuke wedstrijd te worden in het Matchoholic stadion. De Schapekoppen wisten pas één keer thuis te winnen van Jong Ajax, komt daar verandering in?

 

Jong Ajax

Op dit moment staat Jong Ajax op de 19e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met alleen TOP Oss onder zich in de ranglijst. In de eerste periode werd er maar één keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Dit leverde de talenten uit Amsterdam in totaal vijf punten op. De enige overwinning in deze periode vond plaats in de laatste wedstrijd, waar ze met 3-0 wonnen van VVV-Venlo. De wedstrijden waarin Jong Ajax gelijkspeelde waren beide thuis, tegen FC Emmen en FC Eindhoven. In uitwedstrijden heeft de ploeg uit Amsterdam nog niet weten te winnen.

Vanzelfsprekend heeft Jong Ajax veel talenten in de selectie zitten. De topscorer van het team is Gabriel Misehouy, die al vijf doelpunten heeft weten te maken in acht wedstrijden. Als het gaat om assists is er geen echte uitblinker, er zijn meerdere spelers die één of twee assists gaven. In recente wedstrijden heeft Jong Ajax vaak spelers opgesteld die recentelijk deel hebben uitgemaakt van het eerste elftal. Zo speelde in de wedstrijd tegen VVV-Venlo keeper Ramaj en backs Gaaei en Salah-Eddine.

Er zijn een aantal spelers die van Jong Ajax de overstap maakte naar FC Dordrecht, andersom gebeurde dat niet. Eén van de bekendste is Warner Hahn, die in 2012 overkwam vanuit Amsterdam. Hahn speelde 66 wedstrijden in het shirt van de Dordtenaren en wist hierin 14 keer zijn doel schoon te houden. Een andere speler die de overstap maakte van Jong Ajax naar FC Dordrecht is Renaldo Jongebloet. Hij kwam in 2010 naar FC Dordrecht en speelde in totaal 21 wedstrijden voor de club, waarin hij vijf doelpunten scoorde en drie assists gaf.

 

FC Dordrecht

FC Dordrecht verkeert momenteel in goede vorm. Onder leiding van coach Michele Santoni is het team al zeven opeenvolgende wedstrijden ongeslagen en er is slechts één nederlaag geleden dit seizoen. In de Keuken Kampioen Divisie is alleen FC Eindhoven langer ongeslagen. Dankzij deze indrukwekkende reeks heeft FC Dordrecht momenteel de zevende plaats in de competitie, wat aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs. In de eerste negen wedstrijden van het seizoen slaagde FC Dordrecht erin om 18 doelpunten te scoren, terwijl ze 14 tegendoelpunten incasseerden.

René Kriwak is momenteel in uitstekende vorm voor het Dordtse team. Na zijn terugkeer van een blessure heeft hij in twee wedstrijden maar liefst drie keer weten te scoren. Tijdens de 5-2 overwinning tegen Cambuur maakte hij indruk met twee prachtige kopdoelpunten, waaruit bleek waarom hij werd aangetrokken.

 

Onderlinge balans

In de Keuken Kampioen Divisie hebben FC Dordrecht en Jong Ajax in het verleden 18 keer tegen elkaar gespeeld. Op basis van deze gegevens is FC Dordrecht de onderliggende ploeg, of dat dit seizoen écht zo is valt te betwijfelen. FC Dordrecht won maar vier van de voorgaande confrontaties met de Amsterdammers, Jong Ajax won elf keer.

 

Scheidsrechter

De scheidsrechter voor deze wedstrijd is De Beuckelaar, bijgestaan door assistent-scheidsrechters Van Dyck en Toeback. De rol van vierde official wordt vervuld door de heer Boel.

Lukt het de Schapekoppen om de ongeslagen reeks door te zetten? Hiervoor hebben we jullie hard nodig! Koop je kaartje via tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.