Oefenwedstrijd tegen Ajax gaat niet door

De voor donderdag geplande oefenwedstrijd tegen Jong Ajax gaat niet door. De kampioen van Nederland belde vandaag af omdat het geen elftal op de been kon brengen.

Woordvoerdster Lydia van der Moot bood gemeend klinkend haar excuses namens Ajax aan: “Vijf spelers van de beloftenploeg moesten bij het eerste elftal blijven om daar een paar geblesseerden te vervangen. Zelf had de selectie ook een paar blessures waardoor er zeven en een halve speler over bleven, eentje mocht namelijk maar een halve wedstrijd spelen. We hebben nog geprobeerd elders spelers vandaan te krijgen, maar dat is niet gelukt. En we moeten natuurlijk wel met een volwaardige ploeg verschijnen”.

De late afzegging is een flinke streep door het ambiteuze voorbereidingsprogramma van FC Dordrecht. Bovendien werd er in Waardenburg veel publiek verwacht zodat het ook een financiele tegenvaller betekent. Een alternatieve datum bleek anderhalve week voor aanvang van de competitie niet meer haalbaar.

Gelukkig hoeft Nederland zich volgens de zegsvrouw van de Amsterdammers geen zorgen te maken, maar de kennelijke schaarste op De Toekomst zou toch zomaar te denken kunnen geven.

Donderdagavond om 19:00 uur speelt een combinatie-elftal van FC Dordrecht nu een inderhaast afgesproken oefenwedstrijd tegen de gastvereniging WNC. Plaats van handeling is het vertrouwde Sportpark De Korte Woerden in Waardenburg.

Naar een mogelijke tegenstander voor komend weekend wordt nog naarstig gezocht want de technische staf wil hoe dan ook nog een oefenwedstrijd spelen voor de opening van het seizoen volgende week bij Emmen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.