Mark Ruijl: Verbindende Kracht tussen Twee Werelden

Op een zonnige oktoberdag, zoals elke week, betrad Mark Ruijl het trainingsveld van het eerste elftal. Na de training nam hij even de tijd voor een gesprek. Als spil in de samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht, is hij een vertrouwd gezicht op de Krommedijk. Mark Ruijl, 38 jaar oud en vader van drie kinderen, vindt naast zijn drukke werk ook tijd voor zijn gezin en zijn liefde voor reizen, een passie die zowel zijn werk als zijn persoonlijke leven kleurt.

De Man Achter de Samenwerking:

De werkdagen van Ruijl vormen een lappendeken van verantwoordelijkheden. Minstens eenmaal per week staat Dordrecht op zijn agenda; de rest van de tijd vult hij op zijn kantoor bij Feyenoord en tijdens scoutingmissies. Vooral dat laatste vraagt soms om de nodige flexibiliteit van het thuisfront. “Scouting is soms lastig te structureren,” erkent hij, terwijl zijn planning afhankelijk is van de schema’s van clubs en spelers.

Een Band gesmeed uit Noodzaak:

Als ‘Head of Global Football’ speelt Ruijl een centrale rol in de symbiose tussen de twee clubs. “Voor sommige spelers is het belangrijk om zich op een senior niveau verder te ontwikkelen,” licht hij toe. De samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht ontstond uit die noodzaak. In de rol van ‘Head of Global Football’ overziet Ruijl de technische invulling en scouting binnen deze samenwerking.

Samen Sterker:

Terwijl Feyenoord-spelers bij FC Dordrecht schitteren, gaat de samenwerking veel dieper dan enkel verhuur. De staf is aangevuld met assistent-trainer Pascal Bosschaart en performance coach Manuele Ferrini. Het draait om het bundelen van krachten, om spelers verder te brengen. “Het Dordrecht-DNA blijft hierbij behouden,” benadrukt Ruijl. Hij speelt een belangrijke rol in het samenstellen van de selectie. “Dit betreft spelers die wij via Feyenoord vastleggen maar ook spelers die wij scouten voor FC Dordrecht. Ik doe dit uiteraard niet alleen; vanuit Feyenoord speelt scout Bernard Schuiteman daar ook een belangrijke rol in. Operationeel word ik ondersteund door Gido Vader. De technische zaken worden volledig besproken met Hans de Zeeuw, Michele Santoni en Pascal Bosschaart. Ik werk zeer prettig samen met hen,” aldus Ruijl.

De Uitdaging van de Transferperiode:

De eerste transferperiode binnen de samenwerking was een mijlpaal. Het samenstellen van een selectie is als een complexe puzzel, waarbij ervaring niet altijd gelijk staat aan leeftijd. “Uiteindelijk gaat het om de juiste mix,” concludeert Ruijl tevreden over de huidige samenstelling.

Een Jong Team met Grote Ambities:

Ondanks de jeugdigheid van FC Dordrecht ziet Ruijl progressie op het veld. Hij gelooft dat kwaliteit leidend is en dat ervaring vaak gekoppeld wordt aan leeftijd. “Michele Santoni en Pascal Bosschaart brengen de benodigde groepsontwikkeling,” verzekert Ruijl.

Een Positieve Trend:

Met een rationele blik beoordeelt Ruijl de ontwikkeling op het veld. Voor hem is vooruitgang zichtbaar, zowel op de ranglijst als in het spel. “Tegenstanders passen zich nu aan aan de Dordtenaren,” glimlacht hij trots.

Constant Streven naar Verbetering:

Terwijl de topsportmentaliteit in hem blijft streven naar het hoogst haalbare, overheerst op dit moment tevredenheid. “Er zullen altijd verbeterpunten zijn,” besluit Ruijl, wetende dat tevredenheid en ambitie hand in hand kunnen gaan.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.