Manu doet ‘Dordt’ pijn

Dordtenaar zorgt in extra tijd voor gelijkmaker

Op een avond waarop FC Dordrecht propaganda voor zichzelf maakte in de thuiswedstrijd tegen Excelsior, stal een Dordtenaar in Rotterdamse dienst de show. Elvis Manu scoorde driemaal aan de Krommedijk en redde in de slotseconden een punt voor de bezoekers: 3-3.

De sprong tussen de topploegen in de Jupiler League leek met een 3-2 stand en nog luttele seconden op de klok verzekerd. Elvis Manu profiteerde echter van geklungel van Mawouna Amevor en Marvin Peersman en bezorgde FC Dordrecht nog een fikse domper op een avond die emotioneel was begonnen. Het afscheid van verdediger Johan Versluis, die eerder deze week besloot abrupt een punt achter zijn voetballoopbaan te zetten vanwege een hartritmeafwijking, zorgde voor aanvang voor kippenvelmomenten. Na een speech van interim-voorzitter Ad Heijsman, die beloofde dat Versluis een rol binnen de club zal blijven spelen, volgde nog een ereronde van de Merwestedeling.

In vergelijking met het laatste competitieoptreden, twee weken eerder bij Cambuur in Leeuwarden (2-1) mocht Roderick Gielisse mocht op de rechtsbackpositie starten bij FC Dordrecht, maar hij beleefde weinig plezier aan dat optreden. Zijn directe tegenstander, Dordtenaar Elvis Manu, vestigde namelijk tweemaal de aandacht op zich. Na een vlakke aanloop, waarin de Rotterdammers veel meer balbezit hadden gekoesterd, voerde Manu zijn dubbelslag op. Eerst klopte hij, met Gielisse op de hielen, Warner Hahn met een diagonale schuiver. Amper 300 tellen later omzeilde de pijlsnelle buitenspeler de uitgelopen doelman om de bal simpel in het verlaten doel te schuiven.

FC Dordrecht bleek echter over ruggengraat te beschikken. Moussa Kalisse bekroonde zijn eerste actie van importantie tegen de club waar hij het seizoen begon met een inzet, die keeper Joey Deckers te machtig was. Het gejuich om de ‘aansluiter’ was nog niet verstomd of weer nam het aantal decibellen van de Dordtse aanhang toe. Josimar Lima knikte de gelijkmaker binnen.

Excelsior, dat buiten Woudestein dit seizoen nog louter nederlagen leed,hing vervolgens lang in de touwen. Meteen na de pauze kreeg Jeffrey Rijsdijk, na voorbereidend werk van de bij vlagen weer ongrijpbare Garry Mendes Rodrigues, een reuzenkans. Ex-Excelsior-speler Adnan Alisic schoot naast in een tweede helft, waarin het initiatief totaal bij de thuisploeg lag en Excelsior in niets meer leek op de ploeg die de eerste 25 minuten de bovenliggende partij was geweest.

Terwijl 2-2 een potentiële uitslag leek, ging het spel alsnog op de wagen. De prima ingevallen Jeffry Fortes ging diep, Jeffrey Rijsdijk behield het overzicht en Lars Veldwijk kon simpel binnentikken. De Dordtse winst kwam toch nog op de tocht te staan. Warner Hahn keerde nog een kopbal van Rangelo Janga, maar was kansloos op de late inzet van Manu die FC Dordrecht alsnog met een kater achterliet.

Opstellingen
FC Dordrecht: Hahn; Gielisse (33. Fortes) , Lima, Amevor, Peersman; Rijsdijk, Post (83. , Alisic; Kalisse (85. Martina), Veldkamp, Mendes Rodrigues.
Excelsior: Deckers; Eekman, Steenvoorden, Van Diermen, Stolte; Vorthoren, Alberg (59. Blij), Berkvens (85. Van Deelen); Maatsen, Van Buren (64. Janga), Manu.

Bijzonderheden: Eric Braamhaar gaf geel aan Jeffry Fortes van FC Dordrecht en Marley Berkvens van Excelsior.

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.