Lima in basis tegen Helmond

Josimar Lima keerde na zijn Zuid-Afrikaanse toernooiavontuur woensdag al terug in Nederland. Donderdag meldde de centrale verdediger zich weer op de club voor de afsluitende training in aanloop naar de wedstrijd tegen Helmond Sport.

Na meer dan een maand afwezigheid betekende dat ook de eerste training van Lima met zijn ploeggenoten in 2013, maar na zijn verblijf met het nationale elftal van Kaapverdië bij de Afrika Cup is hij topfit. Daarom start Josimar Lima vanavond in de topper tegen Helmond direct in de basisopstelling waar hij samen met zijn maatje Mawouna Amevor het vertrouwde hart van de defensie zal vormen.

Ook Javier Martina heeft zich deze week weer bij de selectie aangesloten. De aanvaller verbleef bijna twee weken in China voor een proefstage bij Dalian Aerban waar hij een profcontract hoopte te verdienen. Martina speelde in China een tweetal verdienstelijke oefenwedstrijden, maar mocht toch terug naar Nederland.

Nieuwkomer Kevin Tano (die afgelopen maandag voor de beloften scoorde tegen Jong VVV / Helmond Sport) zal vanavond wellicht zijn rentree voor eigen publiek maken. Hij mist voor zijn speelminuten de concurrentie van Andreas Luckermans (die vorige week bijna scoorde tegen Telstar), de Belgische huurling lag de hele week met griep op bed.

Moussa Kalisse is hersteld van zijn buikspierblessure en weer volledig inzetbaar.

Met Helmond Sport, de huidige nummer drie van de ranglijst, keren twee bekende gezichten voor een paar uur terug op de Krommedijk. Juanito Sequeira en Erik Quekel. Sequeira droeg vijf seizoenen het shirt van FC Dordrecht en was met zijn nimmer aflatende inzet een geliefde speler. Quekel speelde na een lange blessure in 2010-2011 één jaar in Dordrecht. Beide spelers zijn nu aan hun tweede seizoen bij Helmond Sport bezig.

De heenwedstrijd eerder dit seizoen in Helmond eindigde in een verrassende 0-3 overwinning voor de Schapekoppen en vorig jaar won FC Dordrecht na een spannende partij met 3-2. In de dertien ontmoetingen daarvoor wist Helmond Sport echter zeven keer te zegevieren op Dordtse bodem. De historie wijst in de richting van de gasten, maar Dordrecht heeft wat goed te maken en is gretig om voor eigen publiek te gaan vlammen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.