Leen de Koning over Energiek Dordt

Energiek Dordt verbindt de voetbalclub en het bedrijfsleven met hun maatschappelijke rol. Dat spreekt Leen de Koning, directeur van de Amega Groep, zeer aan. ,,Dan ga je ook echt wat voor elkaar betekenen.”

De Amega Groep is al vele jaren betrokken bij de Dordtse Betaald Voetbal Organisatie. ,,Wij sponsoren de club, omdat wij vinden dat een stad als Dordrecht een BVO moet hebben. Maar in de stap die FC Dordrecht nu gaat zetten, gaan we echt iets met elkaar doen voor de samenleving en dat gaan we ook delen met elkaar. Nu voel ik me echt betrokken als onderneming.”

Het autoconcern – met 450 medewerkers – heeft altijd al midden in de maatschappij gestaan en oog gehad voor de noden uit de stad. Directeur Leen de Koning is ook daarom bestuurslid van de stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Dordrecht. Hij biedt onder meer ruimte aan de jaarlijkse Beursvloer waar vraag en aanbod bij elkaar komt.

Wat levert de maatschappelijke inzet de Amega Groep op?

,,Wij zijn geen filantropische instelling. Maar als de versnelling groter wordt door te delen, moet je het altijd doen. Dat komt altijd bij je terug: je goede naam, de tevredenheid van je werknemers, de resultaten, mensen willen bij jouw bedrijf werken. Het brengt trots in het bedrijf.’’

,,Ik geef een voorbeeld. Vervoer speelt een rol bij alles wat je wilt ondernemen. En wij bieden mobiliteit. Zo hebben we tijdens de corona-uitbraak een busje geleverd om voedselpakketten rond te brengen. En tijdens de Week van de eenzaamheid hebben onze medewerkers mensen rondgereden. Dat kost ons nauwelijks inspanning. Ik had intern zo dertig kandidaten die hun hand opstaken. De chauffeurs vonden het geweldig. Zo dankbaar werk.’’

Hoe zie je dat voor FC Dordrecht?

,,Een bijdrage leveren kan op allerlei vlakken. Het draait allemaal om netwerken en verbinden en er is altijd meer mogelijk dan je denkt., al is ‘nee’ ook een keer een antwoord. Ik vind bijvoorbeeld dat wij ruimte moeten geven aan mensen met een uitdaging. Al haal je maar een iemand uit zijn isolement of bied je kans op werkervaring, dan heb je al winst. FC Dordrecht kan vele mogelijkheden bieden, als je maar samenwerkt en je netwerk inzet. Voor de spelers heeft Energiek Dordt zeker ook een toegevoegde waarde, net zoals onze inzet dat heeft voor de medewerkers in ons bedrijf. Als je je opstelt tussen de partijen in de stad, word je een toegankelijke, bereikbare, vriendelijke club. Een club waar je bij wilt horen! Dat heeft een positieve invloed op de spelers en mogelijk ook op hun prestaties op het veld. Energiek Dordt gaat naar mijn inschatting FC Dordrecht veel opleveren.”

Hoe kan Amega verder bijdragen? 

,,Als mobiliteitsbedrijf zetten wij al jaren in op duurzaamheid. Daarin kunnen wij onze kennis delen, want dat is ook onderdeel van de visie Dordt Energiek. Vooral belangrijk is het inzicht dat wanneer wij er niet
met z’n allen mee aan de slag gaan, de tweedeling in de samenleving steeds groter wordt. Dat moeten we niet willen. En anderzijds: als we dat Dordrecht een BVO moet hebben, dan moeten we er ook met elkaar zorg voor dragen dat Energiek Dordt gaat leven.”

Lees alles over Energiek Dordt via: https://issuu.com/fcdordrecht/docs/magazine_energiek_dordt

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.