Kruys vlakt FC Dordrecht zeker niet uit

FC Dordrecht reisde vorig seizoen op de tweede speeldag naar FC Volendam. Deze voetbaljaargang is de confrontatie met de ploeg van voormalig FC Dordrecht-trainer Gert Kruys zelfs de ouverture.

,,Laten we er maar een traditie van maken,” lacht Kruys bij die constatering. ,,Ik vind het wel mooi om aan de Krommedijk te beginnen. Ik heb nog steeds goede contacten met mensen van binnen en rondom de club en word nog steeds goed op de hoogte gehouden. Al heeft me dat de laatste keer (4-1 verlies, red.) niet veel opgeleverd.”

De Zeister oefenmeester liet zijn voormalige werkgever in de voorbereiding enkele keren bekijken. ,,Ik heb een goed beeld gekregen van onze aanstaande tegenstander. Ik ken collega Theo Bos al jaren en weet dat hij van georganiseerd aanvallend voetbal houdt. Wel ben ik benieuwd of hij FC Dordrecht met drie spitsen zal gaan laten spelen, want ik weet dat Cecilio Lopes het liefst speelt in een systeem met twee aanvallers. Ik vlak FC Dordrecht dit seizoen zeker niet uit. Ik denk dat de ploeg een rol van betekenis kan gaan spelen met het aanwezige materiaal.”

Zijn eigen ploeg, deze week nog aangevuld met Achmed Ahahaoui en Lorenzo Piqué, wordt door velen gezien als een sterke outsider voor een toppositie. ,,Maar er moeten geen gekke dingen gebeuren, want de selectie is aan de smalle kant,” oordeelt Kruys. ,,We zijn in de voobereiding wat geplaagd door de blessures van Barry Opdam, Jack Tuyp en Maikel van der Werff. Het opvangen van Barry is lastig, al hebben we met jongens als Olaf Lindenbergh, Dominique van Dijk en de teruggehaalde Gerry Koning nog andere routiniers. Als alles meezit, kunnen we een leuk seizoen draaien.”

Bij FC Dordrecht zit de van een knieblessure genezen Santy Hulst vanavond bij de wedstrijdselectie. Jermaine van Pijkeren haakte bij de laatste training af met een hamstringkwetsuur.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.