Klinkende start van voorbereiding

 

FC Dordrecht is het nieuwe seizoen met een record begonnen. In Alblasserdam werd de eerste oefenwedstrijd met een 0-14 uitslag afgesloten, nog niet eerder draaide de doelpunten productie op dit toerental. Het verder onbelangrijke feitje gaf toch een hoopgevend gevoel op wat verder mogelijk volgen gaat.

Even hoopgevend was het debuut van de nieuwe spits Rene Kriwak die in zijn eerste optreden gelijk 5 treffers achter zijn naam liet noteren. De lange Oostenrijker vestigde in de tweede helft binnen vijf minuten de aandacht op zich met een soepele hattrick.

Uiteraard was van een serieuze krachtmeting geen enkele sprake, maar de intentie waarmee Dordrecht in beide helften tot aan het einde de doelpuntenjacht volhield gaf wel wat elan. De gretigheid, soepele combinaties en variatie in de aanvalspatronen waren het aankijken waard.

Michele Santoni had voor zijn hele selectie speeltijd gepland en twee elftallen samengesteld die ieder één helft voor hun rekening namen. Alleen de nog revaliderende Boubakar Camara (die verwacht over een week of drie aan te kunnen sluiten) en de niet helemaal fitte Daniel van Vianen bleven in trainingspak.

De nieuwkomers Antef Tsougui, Guus Baars (beiden gehuurd van Feyenoord), John Hilton (Haarlem), Jeffrey Owusu (PEC Zwolle) en de al genoemde Kriwak maakten een goede indruk. Nog leuker om te zien was dat de uit de eigen opleiding doorgebroken Joey de Bie, Nick Bouman en Joey van Gennip dat ook deden en alle drie een doelpunt hebben kunnen maken.

De piepjonge Owusu (17 jaar nog) opende op Sportpark Souburgh op aangeven van een dartele Malhory Noc het doelpuntenfestival in Alblasserdam. Noc zelf zorgde voor de 0-2 en Benjamin Reemst zag zijn voorzet door de keeper tot treffer gepromoveerd worden. Joey de Bie en andermaal Noc bepaalden de ruststand op 0-5.

De dappere thuisclub probeerde zich kranig te verweren maar was niet opgewassen tegen de munitie die de Schapekoppen hadden meegenomen. Naast de vijf van Kriwak kregen Van Gennip, Elso Brito met een fraaie vrije trap, Bouman en Pinas een vermelding op het wedstrijdformulier.

Santoni bleef bescheiden na afloop. De felicitaties met zijn grootste overwinning beantwoordde de trainer met een verraste glimlach.

Eerste helft: Bossin; Aberkane, El Azzouzi, Hilton; Reemst, Receveur, Tsougui; Noc, De Bie, Doesburg, Owusu.

Tweede helft: Baltussen; Baars, Smolarczyk, Van der Avert; Bouman, Schuurman, Brito; Van Gennip, Suray, Kriwak, Pinas.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.