Klimaatneutrale wedstrijd krijgt neutrale uitslag

 

In een uitverkocht Matchoholic Stadion was het FC Dordrecht tot in de tenen gemotiveerd het seizoen met een overwinning af te sluiten. Een mooi slot waarmee hoopvol de zomer in gegaan had kunnen worden. De ploeg van Michele Santoni slaagde half in die opzet, na een alleszins leuke avond deelde het uiteindelijk de punten met TOP Oss: 2-2.

Een overwinning had de bekroning kunnen zijn op een even bijzondere als memorabele dag waar meer dan een half jaar voorbereiding aan vooraf was gegaan. Met “De eerste klimaat neutrale wedstrijd in het Nederlands betaalde voetbal” gaf FC Dordrecht een geheel nieuwe invulling aan de grootste maatschappelijk noodzaak van deze tijd.

Die bewustwordingsopzet had de Krommedijk veranderd in een sprookjesbos waar de reguliere aanblik van een autopark op het voorterrein was ingeruild voor bomen en de geliefde bal gehakt voor een vegetarische knakworst. Hoog in een elektrisch aangedreven schaarlift van Riwal knalde een DJ de sfeer er tijdens het om vier uur begonnen voorprogramma er al goed in. Rondom het Supportershome hing een vibe alsof het een kampioenswedstrijd betrof.

Die ongekende ambiance verplaatste zich om acht uur naar het tot de nok gevulde stadion. De inspirerende omgeving dreef de thuisclub vanaf de aftrap naar voren. Gepassioneerd drong het TOP terug op eigen helft en misschien speelde Dordt wel zijn beste drie kwartier van het seizoen. Alleen werd het bombardement op het Osse doel uitgevoerd met losse flodders: meer dan een dozijn ballen eindigde rechtstreeks in de veilige handen van Lars van Meur zonder dat de keeper zich daarvoor overmatig diende in te spannen.

Alleen Sahverdi Çetin slaagde erin het net te vinden. Op het halve uur promoveerde de ijverige middenvelder een mislukt schot van Aberkane koelbloedig tot de 1-0.

Na de ongetwijfeld ook vegetarische thee slaagde Dordrecht er niet meer in zijn wil zo dwingend op te leggen. Oss begon vrolijk mee te doen en profiteerde direct van de wissel van beide Dordtse backs. Binnen acht minuten draaide Jearl Margaritha met twee treffers de score om: 1-2.

Dordt kon in de achtervolging en nivelleerde via het twaalfde doelpunt van Samuele Longo die een voorzet van Çetin met een snoekduik prachtig in de kruising kopte. Verder dan die 2-2 kwam de thuisclub niet ondanks alle goede bedoelingen waarna Santoni in de slotfase Toine van Huizen en Allesio Miceli nog een afscheid voor eigen publiek gunde.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aberkane (53. Schippers), Smolarczyk (85. Van Huizen), El Azzouzi, Brito (58. Van der Avert); Schuurman, Receveur (85. Miceli), Çetin; Toure, Longo, Suray (85. Reemst).

Foto: Nick Koole

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.