Kampioensjaar 93/94: RKSV Halsteren – Dordrecht ’90 (beker)

In deze serie nemen we een duik in het kampioensjaar van 1993/1994, exact 30 jaar geleden. Via deze reeks kunnen fans en andere geïnteresseerden het betreffende seizoen herbeleven. In het kampioensjaar werd er ook in de beker gespeeld, daar maken we nu een uitstapje naar. Dordrecht ’90 stroomt in in de tweede ronde van de beker en neemt het op tegen RKSV Halsteren.

De wedstrijd

Vanaf de aftrap was het Dordtse spel slordig, tempo loos en doorzichtig. De passes waren slecht en kwamen niet aan bij de beoogde ontvanger. Je zou de conclusie kunnen trekken dat Dordrecht ’90 de tegenstander onderschatte. Vooraf was er door diverse mensen al gewaarschuwd over de onderschatting. In het spel zat te weinig tempo en de zijkanten werden weinig benut. Halsteren speelde met veel man achter de bal en een sterk aanspeelpunt voorin. Dat aanspeelpunt was Ronald van Sliedregt, hij wist de Dordtse verdediging bezig te houden. In de eerste helft waren er twee kleine kansjes voor de Dordtenaren, ze leverde echter niks op. Ook Halsteren kwam in de eerste helft niet in aanmerking voor een doelpunt, mede doordat zij zo verdedigend speelde.

Na rust leek het even alsof er bij Dordrecht ’90 iets was veranderd in het spel. Helaas vielen ze al snel weer terug in het tempo loze voetbal van de eerste helft. Ook in de tweede helft werden weinig kansen gecreëerd, RKSV Halsteren kwam nog het dichtste bij een doelpunt na een schot van Rob Zwaans. De 0-0 bleef staan tot in de blessuretijd. In die blessure tijd schoot, de ingevallen, Romeo Wouden de Dordtenaren op voorsprong. Halsteren deed nog een allerlaatste poging om toch nog de gelijkmaker te maken, hierdoor ontstond er veel ruimte voor de Dordtse ploeg. Dordrecht ’90 profiteerde onmiddellijk, Michel Langerak wist de 2-0 binnen te koppen. Door deze late goals bekerde Dordrecht ’90 verder in het tot nu toe succesvolle seizoen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.