Kampioensjaar 93/94: Dordrecht ’90 – FC Zwolle

In deze serie nemen we een duik in het kampioensjaar van 1993/1994, exact 30 jaar geleden. Via deze reeks kunnen fans en andere geïnteresseerden het betreffende seizoen herbeleven. We zitten in de elfde speelronde, Dordrecht ‘90 staat nog steeds eerste in de Eerste Divisie. Op zaterdag 23 oktober 1993 speelt Dordrecht ‘90 thuis tegen FC Zwolle.

 

De wedstrijd

De thuisclub opende de wedstrijd stormachtig, Zwolle was hiervan onder de indruk. De spitsen bewogen veel en waren moeilijk te verdedigen. Dit zorgde voor leuke en doelgerichte combinaties, wat de wedstrijd aantrekkelijk maakte om naar te kijken. Al snel wist Dordrecht ’90 optimaal gebruik te maken van de ruimte en kansen die ze kregen. Michel Langerak kon gemakkelijk opkomen en speelde de bal naar Virgil Breetveld, die vervolgens teruglegde op Romeo Wouden. Wouden schoot de bal vervolgens via de benen van de keeper van Zwolle, Henk Timmer, in het doel en zette de score op 1-0. Niet veel later kregen Romeo Wouden en Virgil Breetveld een uitstekende kans om de voorsprong te verdubbelen, maar ze slaagden er niet in om te scoren. Na deze kans verslapte het spel van Dordrecht, wat leidde tot veel balverlies. “Door egoïsme bleef de tweede goal uit en dat leidde achterin tot onrust”, vertelde van Zoghel. “Het mag uiteraard nooit gebeuren, dat je faalt omdat spelers elkaar de goals niet gunnen. Daar wordt deze week dan ook zeker over gepraat.”

Vervolgens wist FC Zwolle, dat erg gemakkelijk kon opbouwen, doelman Ricardo de Jongh meerdere malen in de problemen te brengen. De sluitpost wist op knappe wijze Reijnders, Boere, Van der Vegt en Schellevis van scoren af te houden. Met nog negen minuten te spelen, besliste Dordrecht ’90 de wedstrijd. Jerry Simons zag Romeo Wouden vrijlopen en gaf hem de bal, waarna Wouden zijn tweede doelpunt scoorde. Hiermee eindigde de wedstrijd met een 2-0 overwinning voor Dordrecht ’90. Na deze wedstrijd was Dordrecht ’90 al twaalf wedstrijden ongeslagen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.