Jammer Keesje

Ons dagblad, en dan met name de lokale editie Drechtsteden, heeft zich de laatste tijd ontpopt tot een platform waar het schijnbaar meer gaat om paginavulling dan kennisoverdracht. Wellicht omdat ‘het clubje’ op ons eiland toch tot de grote aandachttrekkers behoort, is de FC tot doelwit van politieke steekspelletjes gebombardeerd.

Vandaag gooide Kees op pagina 2 daar weer een schepje bovenop. Ook al niet gehinderd door enige kennis van zaken worden waardeoordelen uitgesproken over zaken waar nimmer enig inzicht over verkregen is. Maar ja, het schrijft ook zo makkelijk weg hè om de boel een beetje te kleineren.

Nou, dat kunnen wij dus ook. Het is maar een columnpje, meer ook niet. Een mening van één iemand, de belangrijkheid daarvan mag zelf bepaald worden. Kees ontvangt een jaarsalaris voor achtenveertig regeltjes per dag en die moet je op de één of andere manier toch telkens maar weer zien te vullen.

Ook Kees heeft dus een mening. Het kan niet anders dan dat hij zijn standpunten bepaald op basis van het napraten van vriendjes in het stadskantoor. Ook Keesje heeft namelijk nooit zelf de ingediende businesscase van FC Dordrecht onder ogen gezien en ook Kees heeft geen inhoudelijke kennis over de argumenten. Daar heeft het in ieder geval alles schijn van. Maar Kees heeft zeer zeker nooit en te nimmer zijn licht opgestoken bij de club om de andere kant – en misschien zelfs wel de waarheid – over de stadionsoap te vernemen.

Kees heeft het over een ‘groepje supporters’, gisteren waren het er bijna vierduizend. Kees heeft het over een ‘schamel businessplan’, het was een onderbouwd boekwerk van meer dan honderdvijftig pagina’s gebaseerd op de door de gemeente aangegeven kaders. Het college heeft achteraf de kaders aangevuld. En ja, dan klopt een businesscase niet meer hè.

Kees denkt dat wij om de grond voor het stadion gevraagd hebben. Deze zou gewoon gekocht gaan worden. En naar de infrastructuur is slechts gevraagd. “Nee” had ook een antwoord kunnen zijn. Inmiddels heeft een collegepartij zwart op wit verklaard dat dit nu wel tot de facilitaire mogelijkheden van de gemeente behoort.

Maar Kees pakt nu ook de oppositie aan, toevallig nu net een partij die wél kennis van zaken heeft. Met name in de PvdA zitten politici die wél actief zijn, die wél op de Krommedijk zijn geweest, die wél zijn komen praten, die zich wél in de materie hebben verdiept. Die oppositie is dus degene die wél recht van spreken heeft.

Met dit in het achterhoofd is het duidelijk dat het college een rookgordijn heeft opgetrokken tussen emoties en feiten waar zelfs onze Kees niet doorheen heeft kunnen kijken.

Kees, we hebben je verhaaltje weer eens gelezen, maar het raakt kant nog wal. Doe ons een lol, je weet het nummer, bel volgende keer eerst even voor je wat schrijft over FC Dordrecht. Dat scheelt een hoop onzin. En dan beloven wij dat wij vaker je regeltjes zullen lezen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.