Jaap van der Wiel overleden

Vrijdagavond is voormalig DS’79-speler Jaap van der Wiel overleden. Tijdens een wedstrijd van oud-FC Dordrecht tegen oud-Emma werd hij getroffen door een hartaanval.

Jaap van der Wiel speelde vanaf 1984 tot en met 1989 vijf seizoenen in het geel-blauw van DS’79 en maakte met zijn fabelachtige techniek indruk in een aanval met Marco Boogers en Leen van der Weel. Hoogtepunt was absoluut de legendarische wedstrijd op 20 juni 1987 in Leeuwarden toen Cambuur met 0-2 verslagen werd en DS’79 onder leiding van Simon Kistemaker kampioen werd van de nacompetitie en promoveerde naar de eredivisie.

In de openingswedstrijd van dat volgende seizoen thuis tegen FC Twente scoorde Jaap drie keer en kende DS met een 4-1 zege een hoopgevende start.

“Een tijd om nooit te vergeten. Scoren in de Kuip tegen Feyenoord. Met 3-1 voorkomen in De Meer tegen Ajax door twee goals van Gerrie Slagboom, het winnen van de nacompetitie in 1987. Ik heb stapels plakboeken met onvergetelijke herinneringen”, zei Jaap in een kranteninterview uit 2010 in zijn eerste jaar als hoofdtrainer van de Dordtse amateurvereniging GSC.

Jaap van der Wiel is altijd een liefhebber gebleven en was tot voor kort nog wekelijks actief op de velden. Na een blessure die hem dit jaar nog buiten de lijnen had gehouden, keek hij er erg naar uit om weer een potje te gaan voetballen. Zijn laatste wedstrijd heeft echter maar 25 minuten mogen duren.

Jaap is 51 jaar geworden.

Namens FC Dordrecht en zijn oud-ploeggenoten wensen wij zijn vrouw José, zijn zoon Wesley, dochter Silvana, schoonzoon Patrick en kleindochtertje Sophie veel kracht toe om dit verlies te dragen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.