In vorm richting Helmond!

Het is weer tijd voor een wedstrijd op de maandagavond. Op het Brabantse kunstgras is het vaak een stroeve wedstrijd voor FC Dordrecht. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het duel tussen FC Dordrecht en Helmond Sport. Weten de Schapekoppen deze wedstrijd te winnen en de ongeslagen reeks uit te breiden naar negen wedstrijden?

 

Helmond Sport

Op dit moment staat Helmond Sport op de 10e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Met 5 gewonnen wedstrijden en één gelijkspel hebben de Brabanders 16 punten gehaald. Er werd gewonnen van onder andere SC Cambuur en VVV-Venlo maar ook verloren van Jong PSV en De Graafschap. De laatste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van FC Eindhoven.

Helmond Sport heeft de topscoorder van de KKD in zijn gelederen. Spits Martijn Kaars scoorde al acht keer in tien wedstrijden. In de laatste vier wedstrijden wist de spits vijf keer te scoren, hij is een speler om in de gaten te houden. De man met de meeste assists voor de Helmonders is Hakon Lorentzen, de aanvallend middenvelder gaf er al vijf.

Er zijn een aantal spelers die de overstap maakte van Helmond Sport naar FC Dordrecht of andersom. In 2018 maakte Brandon Ormonde-Ottewill de overstap naar FC Dordrecht. De linksback speelde 53 wedstrijden voor de Dordtse ploeg, hierin gaf hij drie assists. Ook Jody Goedee maakte de overstap, in 2017 speelde hij een half jaar voor FC Dordrecht. De spits speelde 16 wedstrijden, scoorde drie keer en gaf één assist.

 

FC Dordrecht

FC Dordrecht is in vorm dit seizoen. Inmiddels is de ploeg al acht wedstrijden op rij ongeslagen. Afgelopen vrijdag werd er met 4-0 gewonnen van Jong Ajax. De Schapekoppen scoorden in de Keuken Kampioen Divisie al 22 keer, het meeste na Roda JC en SC Cambuur. Ook de verdediging doet het prima, FC Dordrecht kreeg 14 doelpunten tegen.

René Kriwak is de man in vorm voor het Dordtse team. Na zijn terugkeer van een blessure heeft hij in drie wedstrijden maar liefst vier keer weten te scoren. Tijdens de 5-2 overwinning tegen Cambuur maakte hij indruk met twee prachtige kopdoelpunten, waaruit bleek waarom hij werd aangetrokken. In de wedstrijd tegen Jong Ajax scoorde hij opnieuw een kopgoal. Jari Schuurman is in bloedvorm, in de wedstrijd tegen Jong Ajax gaf hij drie van de vier assists.

 

Onderlinge balans

FC Dordrecht en Helmond Sport speelden al heel vaak tegen elkaar, maar liefst 88 keer in de Keuken Kampioen Divisie. Helmond Sport won 40 van deze duels, FC Dordrecht won er 28. Van de laatste vijf wedstrijden wonnen beide ploegen er twee en er werd één keer gelijkgespeeld.

 

Scheidsrechter

De leidsman op de maandagavond is Richard Martens. Hij wordt bijgestaan door Van der Ley, Pelgröm en vierde official Sturm. Martens floot al tien keer eerder een wedstrijd van FC Dordrecht, hiervan wonnen de Dordtenaren er maar één.

Zetten de Schapekoppen de ongeslagen reeks nog verder door? Reis mee naar Helmond en moedig de spelers aan! Koop je kaartje via tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.