In gesprek met Marco Boogers

Zondag 1 juli begint het nieuwe seizoen. Vanaf dan zal de selectie zich gaan voorbereiden op de competitie. Tijd om technisch manager Marco Boogers even wat vragen te stellen.

Hoe staat het ervoor wat betreft de selectie?

We hebben nu 13 contractspelers. Er komen nog tussen de 4 en 6 contract spelers bij. Ons doel is om uiteindelijk een selectie te hebben van 20 tot 22 man. Tijdens de voorbereiding zullen er ook 3 spelers van de beloften mee trainen.

Shayron Curiel keert terug?

Ja, dat klopt. We hebben met hem gesproken en hij heeft nog steeds recht op werk. Aankomend seizoen maakt hij deel gewoon weer deel uit van de selectie.

Waar wil je je nog versterken?

Achterin en op middenveld staat het nog redelijk zoals het was. Voorin hebben we al wat versterkingen gehaald, maar moeten nog spelers bij komen. We hebben een basis en op de cruciale plekken willen we nog versterken. We hebben geïnvesteerd in een goede keeper en een talentvolle spits. We zullen dus in alle linies nog versterken.

Is de doelstelling hetzelfde als afgelopen seizoen?

Afgelopen seizoen was de doelstelling linkerrijtje, nacompetitie zou een bonus zijn. Dit seizoen willen we beide, dus linkerrijtje & deelname nacompetitie. Dat is een reële doelstelling, gezien het resultaat van vorig jaar.

Santy Hulst?

Speelt de komende 3 seizoenen voor bij De Graafschap. Had een gelimiteerd transferbedrag in zijn contract en De Graafschap was bereidt dit te betalen. We vinden het jammer dat Santy weg gaat, maar gunnen hem deze transfer. Wij zijn erg blij en tevreden met de transfersom.

Is er nog meer belangstelling?

Op dit moment is er verder geen belangstelling. Maar in het voetbal weet je het nooit. De transferperiode loopt tot eind september.

Gaat de selectie nog op trainingskamp?

Ja, naar Weerd van 17 t/m 20 juli. We spelen daar ook een wedstrijd, maar is nog niks definitiefs. Dit is op korte termijn wel bekend.

Hoe is het met Theo Bos?

Met Theo gaat het goed, hij staat 1 juli weer voor de groep en is mee geweest naar Mallorca voor de seizoensafsluiting. Hij heeft nog wel onderzoeken, maar voelt zich goed. Mocht er een nieuwe wending komen in zijn herstelplan, dan zullen we kijken welke oplossingen er dan nodig zijn. Theo krijgt de ruimte die hij nodig heeft. Technische staf blijft in tact. Delano Hill hebben we de laatste maanden toegevoegd, maar dit stopt zoals afgesproken. Wel gaan we werken met een spitsentrainer. Henk Vos komt ons versterken. Hij gaat zowel de spitsen van het 1e als van de jeugdopleiding trainen.

Ad Heijsman stopt als voorzitter?

Ad, tja, wat moet ik daar over zeggen. Slecht nieuws voor de club, maar ik respecteer zijn beslissing na 8 jaar. Hij heeft veel energie in de club gestoken en na al zijn werk voor een nieuw stadion, begrijp ik de beslissing. Ik ben er van overtuigd dat we op Ad kunnen blijven rekenen voor de club als we hem nodig hebben. Als je continue onwaarheden in de media leest, begrijp ik dat je er een keer klaar mee bent.

Wanneer maakt FC Dordrecht de stap naar categorie 2?

Ik ben er zeker van dat we binnen nu en 6 maanden in categorie 2 zitten. Er is heel veel gedaan om deze club weer gezond te krijgen. Het is alleen jammer, dat niet iedereen ziet hoeveel moeite daar achter de schermen voor gedaan is. De gemeente heeft ons geholpen, maar als ik kijk naar andere gemeentes gaan er grotere bedragen naar de collega clubs vanuit de lokale overheid. Desalniettemin zijn wij erg blij met deze steun van de gemeente en willen samen met hun werken aan de toekomst.

Wat moet er binnen Dordrecht nog veranderen?

De communicatie naar buiten toe zou kunnen verbeteren. We zijn ons bewust dat we daar nog grote stappen kunnen maken. Hopelijk kunnen we aankomend seizoen daar al in verbeteren. Ook moeten we naar onze supporters toe. Naar scholen, het centrum van de stad in. Er moet meer binding komen tussen in de inwoners en de club. Het is moeilijk, want buiten de wedstrijden hebben we bijna geen aanloop. Met een multifunctioneel stadion is dat natuurlijk anders. Dat maakt het lastig, maar deze uitdaging gaan we niet uit de weg. Dordrecht moet een club worden van ons allemaal!

Ook naar de toekomst toe hebben we dit nog. Bij Sparta zaten er vroeger ook 2500 man, nu 9000! Dus waarom kunnen we die groei niet maken. De laatste vier seizoenen zijn we al gestegen w.b.t. bezoekers, maar wij willen nog verder. We hebben ook wedstrijden gespeeld waar het (nagenoeg) uitverkocht was (AZ, Roda, Ajax, Cambuur, enz). Door verkeerde publiciteit zien mensen ons cluppie vaak anders dan we werkelijk zijn. Ik hoop dat deze mensen eens komen kijken en ervaren dat we een gezellige warme club zijn. We hebben een hele trouwe kern supporters en die zullen begrijpen wat ik bedoel.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.