Imponerend afscheid Theo Bos

FC Dordrecht heeft de eer gehad met Theo Bos te hebben gewerkt. Donderdagavond in het GelreDome werd tijdens een imponerend afscheid de grootheid van ‘Mister Vitesse’ duidelijk. De herdenking van ‘onze trainer’ was indrukwekkend.

Dat was ook het begin van de toespraak van Ad Heijsman: “Zeer terecht Mister Vitesse en een klein beetje van FC Dordrecht”.

De duizenden mensen, waaronder tal van voetbalcoryfeeën uit alle hoeken van het land, die Theo op deze stille donderdag de laatste eer kwamen bewijzen, gaven de herdenking een glorieus aanzien.

Van FC Dordrecht was de voltallige club aanwezig. Spelers, trainers, medische staf, begeleiding, bestuur, sponsoren en personeel waren gezamenlijk in de bus naar Arnhem gekomen. Hierin hadden ook Harry van den Ham en Nick Coster plaatsgenomen. Gert Kruys en Tommie Beugelsdijk sloten zich in het stadion bij de groep aan. De supporters volgden in een volle bus en een onbekend groot aantal met eigen vervoer dezelfde weg.

Om zeven uur werd de kist met Theo Bos het stadion binnengedragen door zijn voetbalvrienden Marco Boogers, Theo Janssen, Nicky Hofs, Frans Thijssen, Wilco Klop en zijn zoon Luuk. Het was een ontroerende tocht langs de volle tribunes terwijl een door Emile Hartkamp voor Theo Bos geschreven lied “Nummer 4” door het stadion klonk.

De kist werd midden op het veld te midden van een bloemenzee in de richting van de Theo Bos Tribune geplaatst. Kort daarnaast stond de microfoon waar Jan Snellenburg (namens Vitesse en als goede vriend) als eerste spreker werd aangekondigd. Vervolgens vertelden Nicky Hofs (vriend en voetbalzoon), Ad Heijsman (namens FC Dordrecht), Mike Snoei (met de belevingen van Theo van de laatste wedstrijden van FC Dordrecht die ze samen bezochten), John van den Brom (‘maatje’), Stef ten Thij (namens de supporters), John Coldewijn en Marc van Hintum (goede vriend) een eigen verhaal over Theo.
Het waren allemaal mooi verhalen over een bijzonder mooi mens.

Tussen de sprekers speelde de band ‘Three o Four’ (die ook op de bruiloft van Theo en Marieke vorig jaar op het podium hadden gestaan) door de familie gekozen liedjes zoals Angel (Robbie Williams), Dreamer (Kane), Alles is liefde (Blof) en De Steen (van Paul de Leeuw).

De combinatie van tekst en live muziek zorgden voor kippenvel en ontroering.

Even na half negen was het laatste gezegd. Het werd stil toen John van den Brom,Marc van Hintum, Jan Streuer, Hans Schreudering, Mike Snoei en Marco de Marchi het veld opkwamen om de kist op te halen. “You never walk alione” zong het hele stadion toen Theo door een erehaag van bengaals vuur zijn laatste gang langs de tribunes maakte.

Het ovationele applaus klonk nog lang na toen de kist de catacomben in verdween. Daarna werd het definitief stil.

Vrijdagmiddag is Theo Bos in besloten kring gecremeerd.

Theo, dank je wel dat je bij ons was. Dank je wel voor de dingen die je ons gegeven hebt. Maar, zoals Ad Heijsman zijn toespraak besloot: “De mooiste bloemen worden als eerste geplukt´.

We zullen je nooit vergeten.

Foto’s: Vitesse

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.