‘Ik gun het de club zo’

FC Dordrecht speelt morgen in  Tilburg de kraker in de Jupiler League tegen Willem II. Het aftellen is begonnen!

Trainer Hans de Koning kwam Willem II en FC Dordrecht al tweemaal  tegen met ‘zijn’ FC Volendam, de club die het afgelopen seizoen op de slotdag de titel aan SC Cambuur moest laten. ,,Laat ik voorop stellen dat ik het razend knap vind ik wat FC Dordrecht presteert. Want tussen Willem II en FC Dordrecht  zit een wereld van verschil, qua begroting, stadion en ambitie. Willem II heeft meer ervaring als het gaat om het omgaan met druk, door het spelen om titels en handhaving in de afgelopen seizoenen. Maar FC Dordrecht staat niet voor niks al een seizoen bovenaan en dan is er onderweg ook nog eens het nodige veranderd in de selectie.”

“Maar de ploeg is blijven beschikken over een fysiek sterke achterhoede, een middenveld met veel roulatie en veel scorend vermogen. Dat is een compliment waard voor Marco Boogers, die een neusje heeft voor de juiste spelers, maar ook voor Harry van den Ham. De druk ligt vrijdag volledig bij Willem II. Die club moet winnen, zeker met de wedstrijden bij de Graafschap en FC Eindhoven nog op komst. Het bewijs dat de Jupiler League niet meetelt, vind ik het feit dat die wedstrijd de Graafschap – Willem II niet voor Willem II – FC Dordrecht wordt gespeeld. Want nu is er toch een scheef beeld ontstaan.”

De Koning, die met Volendam tweemaal van Willem II verloor en tegen FC Dordrecht tweemaal gelijkspeelde, maakte vorig seizoen het spelen met kampioensdruk van dichtbij mee. ,,We hebben getracht steeds hetzelfde te blijven doen, geen trainingskampen of andere speciale dingen. Wij dachten ook dat we de kampioenswedstrijd gespeeld hadden tegen MVV, toen de puntenaftrek door het wegvallen van Veendam de boel op zijn kop zette. Belangrijk is ook wat Willem II en FC Dordrecht na hun onderlinge duel nog tegenkomen. Wij speelden op de slotdag tegen Go Ahead Eagles, het leek wel of die club kampioen kon worden. Drie radertjes in ons team gaven niet thuis en het liep verkeerd af. Hoe sterk blijf je mentaal, hoe ga je om met druk, dat wordt belangrijk voor het nog onervaren FC Dordrecht. Mijn sentiment ligt bij FC Dordrecht, waar ik ook nog even gewerkt heb. Ik gun het de club zo.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/ De Dordtenaar

Foto: Tim Versnel

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.