Hoofd- en shirtsponsor Keukenwarenhuis.nl stelt het shirt beschikbaar voor de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal

Smart Delta Drechtsteden gaat voor nieuwe energie!

Op 19 mei wordt de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal gespeeld. Een collectieve challenge in Dordrecht en Smart Delta Drechtsteden. Wij willen laten zien dat door samenwerking duurzaamheidsdoelen versneld kunnen worden gerealiseerd in Nederland en de wereld. Een idee dat is ontstaan door Energiek Dordt, www.energiekdordt.nl

Keukenwarenhuis.nl maakt uniek ‘Klimaat voetbalshirt’ mogelijk.

Soufiane Haddad, commercieel creatief manager FC Dordrecht: “Wij zijn enorm trots dat Keukenwarenhuis.nl het shirt voor deze wedstrijd ter beschikking wil stellen. Samenwerken en duurzaamheid zijn voor hen belangrijke waarden. Met dit mooie gebaar van Keukenwarenhuis.nl kunnen we deze wedstrijd met onze gezamenlijke ambitie op het shirt spelen: ‘Samen nieuwe energie creëren in Smart Delta Drechtsteden’. Hiermee vragen wij aandacht voor het klimaat en om verantwoordelijkheid te nemen de toekomst van onze kinderen. Een heel mooi gebaar en zijn Keukenwarenhuis.nl daarvoor heel dankbaar.”

Jos Verkerk, eigenaar Keukenwarenhuis.nl: “Het thema energie is voor veel mensen in Nederland en de Drechtsteden relevanter dan ooit. Als Keukenwarenhuis.nl dragen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de directe regio waarin wij actief zijn. Om die reden hoefden wij niet lang na te denken toen ons werd gevraagd door FC Dordrecht onze positie op de borst eenmalig af te staan voor de eerste klimaatneutrale wedstrijd. Uiteraard met als doel om de impact van dit zinvolle initiatief te vergroten.”

Smart Delta Drechtsteden gaat voor nieuwe energie!

Jacqueline van Dongen, Bestuurlijk trekker Energietransitie Drechtsteden: “Super dat de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal in Smart Delta Drechtsteden wordt gespeeld. In 2050 wil Smart Delta Drechtsteden een energieneutrale regio zijn. Zo willen we bijdragen aan het leefbaar houden van de aarde, voor huidige én volgende generaties. Dat kunnen we alleen realiseren door met elkaar samen te werken. FC Dordrecht is met Energiek Dordt al een actieve medespeler in Smart Delta Drechtsteden. Met de verbindende kracht van een volkssport van 8,2 miljoen liefhebbers is er een krachtig platform ontstaan. Mooi dat ook het betaald voetbal daardoor bijdraagt aan de gezamenlijke opgaven in onze regio en we samen ons verhaal op het klimaat shirt kunnen duiden. We willen slim samen vooruit.”

Joost Weeda, secretaris Economic Board Drechtsteden: “Als regio willen wij voorop lopen. Zeker op het gebied van energie en klimaat. Dit initiatief draagt daaraan bij. We zien bedrijven, onderwijs, overheid, supporters en lokale initiatieven samenwerken aan een sterke economische regio. Daarom zijn we zo enthousiast.”

Online veiling voor energiearmoede.

De opbrengst van het voetbalshirt gaat naar energiehulp. Om mensen in energiearmoede te helpen in Dordrecht en Drechtsteden. De gedragen shirts zullen via het platform Masterpieces of Sports online geveild worden. De hoogste bieders ontvangen naast het shirt ook een duurzame hoodie van Goodfuture.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.