Hoe gaan we op de Krommedijk om met Afval?

 

Het scheiden van afval tijdens een voetbalwedstrijd is een cruciaal onderdeel van duurzaamheid en milieubewustzijn. Om verspilling te voorkomen is FC Dordrecht actief bezig met het scheiden van afval op de juiste manier.

Door afval op de juiste manier te scheiden, kan er een enorme hoeveelheid materiaal worden gerecycled en worden teruggebracht in de economie. Dit vermindert de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terechtkomt en helpt om de CO2-uitstoot te verminderen die wordt gegenereerd door het produceren van nieuwe materialen.

Het scheiden van afval tijdens voetbalwedstrijden kan ook leiden tot een vermindering van de kosten van afvalverwijdering en kan het milieu helpen beschermen tegen de schadelijke effecten van giftige stoffen en chemicaliën.

Het is van vitaal belang dat supporters hun afval op de juiste manier scheiden tijdens voetbalwedstrijden. Supporters kunnen bijdragen aan dit proces door afval in de daarvoor bestemde containers te gooien en door actief deel te nemen aan programma’s voor afvalbeheer en recycling.

FC Dordrecht is ook de samenwerking aangegaan met Cupstack. Peter Nolet, operationeel directeur FC Dordrecht: “FC Dordrecht wil het plastic zwerfafval tegen gaan en gaat vanaf de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het betaald voetbal op 19 mei a.s. werken met duurzame herbruikbare bekers i.p.v. single-use plastic bekers. Mangrove Group verduurzaamt met haar bedrijven verschillende sectoren en met hun dochterbedrijf cupstack helpen zij partijen zo simpel mogelijk over te stappen op herbruikbare verpakkingen. Met cupstack gaan we samen voor een schonere toekomst. Tijdens wedstrijden en dagelijks gebruik”.

Daniël Pommerel, Sales-/ Accountmanager Mangrove Group: “Met cupstack dragen we bij aan een duurzamere wereld zodat de generaties na ons ook kunnen genieten van een voetbalwedstrijd of evenement zoals wij die kennen. Met FC Dordrecht/Energiek Dordt slaan we de handen in één waardoor we impact maken en bewustwording in de maatschappij creëren door weggooien te elimineren en hergebruiken te stimuleren. We zijn trots dat we samen met FC Dordrecht en haar Energiek Dordt partners nieuwe energie kunnen creëren en zo ons steentje bijdragen aan Dordrecht en Drechtsteden.

In de afgelopen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo heeft er in samenwerking met studenten van de Erasmus Universiteit een pilot plaatsgevonden voor het scheiden van afval. Er werd getest of een vorm van gamification invloed heeft op het opruimgedrag van supporters.

Bij het inleveren van plastic bekers kon de supporter een lootje krijgen om kans te maken op een gesigneerde FC Dordrecht-sjaal. Uiteindelijk zijn er 288 lootjes weggegeven en dus zijn er een groot aantal bekers opgehaald.

Om de studenten van de Erasmus Universiteit verder te helpen met hun onderzoek zouden we iedereen graag willen vragen om een enquete in te vullen over de inzamelingsactie rondom de wedstrijd met Heracles Almelo. Dit kan gedaan worden via de volgende link: https://erasmusuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_cvGBKQhSH9OwK7s

In het kort kan het scheiden van afval tijdens voetbalwedstrijden een enorm positieve impact hebben op het milieu en kan het bijdragen aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal. Het is belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen om het scheiden van afval een gewoonte te maken tijdens voetbalwedstrijden en in ons dagelijks leven.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.