Historische kennis

Heel attent en volkomen terecht werd de redactie van de website vandaag door Hans Dijkstra getipt over een feitelijke onjuistheid in het artikel over het overwinningsritueel van de supporters.

Op 5 november 2004 pakte Dordt de eerste plaats na een 0-1 overwinning op VVV. Het is dus niet zo dat Dordrecht nu op de hoogste positie sinds 2 decennia staat.

FC Dordrecht had dat seizoen een sterk elftal met spelers als Gérard de Nooijer, Remco Heerkens, Ekrem Kahya, Arjan van der Laan en Maceo Rigters. Op die 5e november was VVV de koploper én winnaar van de eerste periode. Maar de wereld werd op z’n kop gezet, die avond in Venlo. Een vroege goal van Rui Monteiro was voldoende om de verrassende winst in te pikken en de koppositie over te nemen. Samen met de honderdvijftig meegereisde supporters wed de polonaise in de Koel gelopen.

Vrijdag is het acht jaar en elf dagen later. Weer treft FC Dordrecht als nummer twee van de ranglijst de koploper en periodewinnaar. Weer betreft het een Limburgse ploeg en weer zou een knotsgekke wedstrijd kunnen eindigen in een gemeenschappelijke polonaise…

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.