Het Stedelijk Dalton Lyceum en FC Dordrecht gaan samenwerken

 

Energiek Dordt Partnership gericht op een optimale combinatie van onderwijs en topsport voor jeugdspelers van de
Riwal Football Academy en het Stedelijk Dalton Lyceum.

Leon Vlemmings, innovatiemanager FC Dordrecht: “De samenwerking met onze opleiding Riwal Football Academy en het Stedelijk Dalton Lyceum is gericht op het verbeteren van de voorwaarden voor talentontwikkeling. Onderwijsondersteuning, vaker en eerder kunnen trainen zodat spelers weer op tijd thuis kunnen zijn. Dat zijn bijvoorbeeld speerpunten waar we nu samen aan kunnen gaan werken. FC Dordrecht en het Stedelijk Dalton Lyceum vinden het belangrijk dat jeugdvoetballers de droom om profvoetballer te willen worden goed kunnen combineren met het leren en ontwikkelen op school.”

Rob de Boer, hoofd opleiding Riwal Football Academy: “Het Stedelijk Dalton Lyceum is een openbare school die alle leerrichtingen (VMBO, MAVO, HAVO, VWO en ISK) in huis heeft en tevens een RS+ school is. Dit gebeurt onder de Daltonvoorwaarden samenwerken, vrijheid en verantwoordelijkheid, effectiviteit, zelfstandigheid en reflectie. Gezien de RS+ status mag het Stedelijk Dalton Lyceum extra faciliteiten bieden aan topsporters, zodat zij onderwijs en topsport kunnen combineren en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Hierdoor kunnen we stappen maken binnen de opleiding om topsport en onderwijs optimaal te combineren”

Rob Bijeman, Voorzitter College van Bestuur, Het Stedelijk Dalton Lyceum: ”Het is geweldig om deze samenwerking met FC Dordrecht aan te gaan. Het Stedelijk Dalton geeft begeleiding aan topsporters in opleiding om zo een ideale balans te creëren tussen school, sport en thuis. De combinatie topsport en onderwijs is best ingewikkeld en zwaar voor jonge sporters. Met de begeleiding die we al jaren geven aan onze leerlingen zijn de jeugdige talenten beter in staat om hun droom na te jagen. Super dat we dit nu ook voor en samen met FC Dordrecht verder vorm gaan geven! “

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.