Het Atletico Madrid van de Jupiler League

Commentator Sierd de Vos neemt overmorgen voor Fox Sports plaats achter de microfoon bij Willem II – FC Dordrecht, zoals hij dat ook deed bij de ‘heenwedstrijd’ aan de Krommedijk die in 0-2 eindigde. ,,Toen heb ik tegen trainer Jurgen Streppel gezegd dat als Willem II zo zou blijven voetballen die ploeg al met Kerstmis kampioen zou zijn, want het was de eerste tegenstander van FC Dordrecht die aan de Krommedijk niet onder de voet werd gelopen. Maar het verdient groot respect dat FC Dordrecht zich zo lang heeft gehandhaafd bovenaan.

Met een ploeg waar spelers soms met slimme marktkoopmansafspraken en kermiscontracten zijn binnengehaald en waar op schandalige wijze ook nog eens aanjager Yoëll van Nieff, de Robin van Persie van de Jupiler League, uit weg werd gehaald. Ik heb FC Dordrecht de laatste weken weinig meer gezien, maar het lijkt wel alsof de ploeg na het vertrek van Van Nieff stabieler is geworden met Gladon nu als grote man voorin. Willem II heb ik de voorbije periode veel zien spelen. Die ploeg heeft veel moeite om thuis het spel te maken. Niet zo gek, want het elftal bestaat uit de tien braafste jongetjes van de klas die geheel volgens de wil van Streppel nul procent risico in hun spelen leggen. Het is schuifie-schuifie, zoals Willem II speelt. Alleen die Andrade, die voegt wat extra’s toe zoals ook tegen Jong Ajax bleek.

FC Dordrecht is het Atletico Madrid van de Jupiler League, niemand had verwacht dat Harry van den Ham en zijn mannen het zo lang zouden volhouden maar ze staan er nog wel steeds. Dat is knap, in de situatie waarin de club verkeert. Voordat ik naar de Krommedijk afreis, vraag ik altijd op personeelszaken mijn levensverzekeringen nog even checkt in verband met mogelijk gevaar. De gemeente Dordrecht zou best wel eens wat mogen doen, want de stad wordt alleen genoemd dankzij René van der Gijp en de prestaties van FC Dordrecht. Ik kan me nu al verheugen op de wedstrijd van vrijdag in een eredivisiewaardige omgeving. Het wordt een botsing van stijlen, met Willem II dat risico’s liever wil uitbannen maar moet en FC Dordrecht dat juist niet risicoloos kan spelen.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.