Goede wedstrijd maar geen punten in Tilburg

In een vol Koning Willem II Stadion verraste FC Dordrecht de thuisclub met een brutale opening en goed voetbal, maar lukte het alleen niet om het overwicht in doelpunten om te zetten. Willem II was daar efficiënter in, uit de eerste echte mogelijkheid was het meteen raak en zette daarmee na een half uur de wedstrijd op z’n kop. Na een verdubbeling van de marge in de tweede helft bleek de eerste nederlaag onafwendbaar.

Michele Santoni had één wijziging aan moeten brengen in zijn basis, in plaats van de niet fitte Aberkane stond Guus Baars op de rechtsback positie aan de aftrap. Dat maakte voor het spelbeeld geen verschil. Dordt pakte meteen het initiatief, ging gretig naar voren en had controle over de wedstrijd. Malhory Noc, Antef Tsoungui en Rene Kriwak roken aan de openingstreffer, maar vonden doelman Joshua Smits op hun weg.

Mathis Suray was nog het dichtste bij. Uit een scherpe voorzet van Kriwak schoot de inglijdende aanvoerder van dichtbij vol op de paal. In de tegenaanval was het voor de ploeg van Dordtenaar Reinier Robbemond wel meteen raak. Vanaf links gaf Van Berkel een perfecte assist op ‘good old’ Michael de Leeuw die met een kopbal Luca Plogmann kansloos liet: 1-0.

Tilburg haalde opgelucht adem en was de schrik te boven. De jacht op meer werd meteen na rust vorm gegeven. Van dichtbij knalde de net ingevallen Svensson de alles bevrijdende 2-0 tegen de touwen.

Het Dordtse verzet was nog niet gebroken, maar Willem II was wel baas in eigen huis geworden. Santoni bracht met Elso Brito en de debuterende Jeffrey Owusu nieuwe impulsen om onder de druk uit te komen. Het was echter Luca Plogmann die zijn ploeg enkele malen nog in de schijnbare race hield. Ook met Joey de Bie als extra spits in de slotfase lukte het niet meer om dichterbij komen.

Er had wellicht meer ingezeten, maar wanneer een nederlaag bij één van de promotiekandidaten als teleurstelling wordt ervaren, is Dordrecht wel degelijk op de goede weg.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Baars (55. Brito), Antef, Van der Avert (73. De Bie), Hilton; Schuurman, Suray (83. ‘t Zand), Shein; Noc (55. Owusu), Kriwak, Sebaoui.

Foto: Nick Koole

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.