Goede start van 2024

In de eerste wedstrijd van 2024 werd Helmond Sport met 2-0 verslagen. FC Dordrecht kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Shiloh ’t Zand. Vanaf dat moment had FC Dordrecht de gehele wedstrijd de controle. In de 57e minuut tekende Rene Kriwak voor de 2-0 en de laatste treffer van de avond. Door de overwinning klimt FC Dordrecht naar de vierde plek.

Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen FC Emmen vinden er twee wijzigingen plaats in de basisopstelling. Jop van der Avert is er niet bij wegens een schorsing. Antef Tsoungui keert terug in de defensie nadat zijn schorsing van twee wedstrijden voorbij is. Ook Ilias Bronkhorst keert terug in de basis. Nieuweling Leo Seydoux begint op de bank. Ook de lang geblesseerde Ruben Kluivert keer terug in de wedstrijdselectie. Aanvoerder Mathis Suray komt voor de 100e keer in actie in het shirt van FC Dordrecht en Jari Schuurman voor de 150e keer.

FC Dordrecht begint uitstekend aan de eerste wedstrijd na de winterstop. In de 4e minuut is het Kriwak die zich vrijspeelt en de bal opent op Sebaoui die op zijn beurt ’t Zand weet te vinden. ‘t Zand zet de 1-0 op het scorebord!

In de 13e minuut is FC Dordrecht voor de tweede keer gevaarlijk als een poging van Schuurman vlak naast het doel van doelman Van Der Steen valt. Tien minuten later is FC Dordrecht opnieuw gevaarlijk via spits Kriwak. De eerste gele kaart van de wedstrijd komt op naam van  Hilton in de 27e minuut van de wedstrijd.

In de 29e minuut komt Helmond er voor het eerst echt gevaarlijk uit maar na een foute eindpass van Mallahi levert dit niets op voor de Limburgers. De eerste gele kaart voor Helmond Sport is voor van den Hurk. Pas in de 41e minuut is Helmond voor het eerst gevaarlijk. Een vrije trap van Schroijen wordt overgetikt door onze doelman Plogmann. In de 45e minuut moet Ioannis Botos geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger is van Ooijen die hem na de rust vervangt.

De tweede helft begint gelijk met een grote kans voor de bezoekers. Spits Kaars kopt voorlangs. De eerste tien minuten van de tweede helft zijn dan ook licht voor de bezoekers.

In de 57e minuut weet FC Dordrecht goed druk te krijgen op de defensie van Helmond Sport. De bal komt uiteindelijk na een slim overstapje van ’t Zand bij Kriwak terecht die koelbloedig de 2-0 binnenschuift. Vlak na die 2-0 besluit Bob Peeters in te grijpen en voert een dubbele wissel in. In de 74e minuut wisselt Michele Santoni voor het eerst. Osundina maakt plaats voor Segecic. Pas in de 75e minuut volgt er een volgende kans in de wedstrijd. Ditmaal voor invaller Joseph Amuzu, die de bal hard in het gezicht van Plogmann schiet.

In de 77e minuut besluit Peeters opnieuw gebruik te maken van een dubbele wissel. FC Dordrecht is een aantal minuten daarna pas weer gevaarlijk. Tsoungui onderschept de bal op het middenveld en geeft later de bal af aan invaller Segecic die uiteindelijk buitenspel stond. In de 85e minuut wisselt Santoni voor de tweede keer. Doelpuntenmaker ’t Zand zijn wedstrijd zit erop, zijn vervanger is Kluivert die na maandenlang blessureleed eindelijk weer terugkeert binnen de lijnen. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd is voor FC Dordrecht, Schuurman zijn doelpoging gaat over.

Door de overwinning klimt FC Dordrecht naar de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Op maandag 22 januari vervolgt FC Dordrecht de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong AZ.

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst, Bartek Smolarczyk, Antef Tsoungui, John Hilton; Jari Schuurman, Shiloh ’t Zand (85’ Ruben Kluivert), Mathis Suray; Korede Osundina (74’ Adrian Segecic), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.