Geweldige comeback van de Schapekoppen!

Op een aangename vrijdagavond floot scheidsrechter Puts de wedstrijd FC Dordrecht – Jong FC Utrecht in gang. In een gezellig Matchoholic Stadion kwam Jong Utrecht na een klein half uur op voorsprong door een goal van Adrian Blake. Vlak voor de rust slaagden de Domstedelingen erin hun voorsprong te verdubbelen. Kort na rust weten zij zelfs de voorsprong uit te breiden naar 0-3. Op de tribune werd gekscherend gezegd: ‘Dit wordt nog 4-3!’ Hoewel het uiteindelijk geen 4-3 werd, wisten de Schapekoppen dankzij twee doelpunten van Shiloh ‘t Zand en een treffer van Malhory Noc gelijk te maken. De eindstand werd uiteindelijk 3-3.”

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko & Libië. De spelers droegen een shirt met daarop een boodschap voor Korede Osundina in verband met een privésituatie.

In het begin van de wedstrijd speelde FC Dordrecht goed en had de ploeg de overhand wat betreft balbezit. Dit resulteerde in een hoekschop en een kans voor Shiloh ‘t Zand, maar helaas leidden deze kansen niet tot een schot tussen de palen. Halverwege de eerste helft kwam, de Arjen Robben van FC Dordrecht, Adrian Segecic aan de linkerkant in balbezit. Hij schoot richting het doel, maar de bal werd weggekopt door een Utrechtse speler.

Vlak voordat het eerste half uur voorbij was, kreeg de linkervleugelspeler van Utrecht, Blake, de ruimte op slechts enkele meters afstand van de rand van het 16-metergebied. Hij besloot om een schot te wagen en plaatste de bal knap in de verre hoek. Vervolgens vierde hij zijn doelpunt voor het thuispubliek, wat hem enige kritiek en gefluit vanuit het publiek opleverde. Scheidsrechter Puts vond dit enigszins provocerend juichen en ging even in gesprek met de Engelsman, echter vond de leidsman een gele kaart niet nodig. Na de openingstreffer kreeg FC Utrecht meer kansen en werd het de dominante ploeg.

Antef Tsoungui zorgde voor wat dreiging namens FC Dordrecht. In de 38e minuut rukte hij op en schoof de bal net naast het doel. In de daaropvolgende tegenaanval vuurde Blake een schot op Plogmann af. De keeper kon de bal niet volledig onder controle krijgen, waardoor Mees Rijks de bal kon binnen tikken. In de 44e minuut nam Tsoungui wederom een schot, ditmaal van ruim veertig meter afstand. Helaas ging dit schot net over het doel van keeper Gadellaa.

 

Michele Santoni besluit om in de rust te wisselen, Ilias Bronkhorst valt in voor Abdallah Aberkane. In de 53e minuut ontvangt Jong Utrecht hun eerste gele kaart, deze komt op naam van Emil Rohd Schlichting. In de eerste tien minuten na de rust zag FC Dordrecht hun achterstand groeien tot 0-3. Opnieuw was het de man met de lange naam, Adrian Miles Heris Blake, die het net vond.

Snel daarna weet Shiloh ’t Zand te antwoorden met een laag schot vanaf randje zestien, hij scoort de 1-3. Santoni antwoord hierop met een driedubbele wissel. Daniel van Vianen, Malhory Noc en Tim Receveur komen in de ploeg voor Jop van den Avert, Jari Schuurman en Ilias Sebaoui.

De invallers brachten meer dynamiek in het spel. Vervolgens wist Shiloh ‘t Zand zich in de 62e minuut knap vrij te draaien in de zestien van de tegenstander en hij schoot de bal hard in het net, wat de stand op 2-3 bracht. De coaches toonden op deze vrijdagavond hun voorkeur voor de driedubbele wissel, en ook Van Dinteren paste deze tactiek toe. Andersen, Akkerman en Van de Haar kwamen in het veld voor Rijks, Schlichting en Blake.

Invaller Malhory Noc liet zijn klasse zien in de laatste fase van het derde kwart. Zijn voorzet werd aangeraakt door een Utrechts been en verraste Gadellaa, maar de doelman wist nog net op tijd te redden. Nadat ‘t Zand een knap 1-2’tje opzette in het zestienmetergebied en de bal voor het doel bracht, schoot De Bie de bal met een spectaculaire beweging net naast het doel.

Antef Tsoungui werd door diverse spelers van Utrecht gehinderd, nadat de scheidsrechter hem de vrije trap geeft vindt hij dat er wel een gele kaart had kunnen worden gegeven. Uiteindelijk gebeurde dit, maar Tsoungui ontving zelf ook een gele kaart, samen met Van der Wegen.

Michele Santoni liet Ruben Kluivert in de 82e minuut debuteren voor de Schapekoppen, de verdediger kwam in de ploeg voor Shiloh ’t Zand, die werd uitgeroepen tot ‘Man of the match’.

Het Dordtse publiek scandeerde al sinds de 1-3 ‘Alles of niets’. Al enige tijd gaven de Schapekoppen ook echt alles om de gelijkmaker te scoren. Er werden zoveel mogelijk ballen voor het doel van de Utrechters geslingerd dat het op een training van voorzetten begon te lijken. In de allerlaatste minuut van de extra speeltijd gebeurde waar het hele stadion naar smachtte, Malhory Noc schiet vanaf ongeveer 25 meter op het doel van Gadellaa. Bij de keeper was, net als bij de fans van FC Dordrecht, de spanning naar het hoofd gestegen. Gadellaa laat de bal door zijn handen glippen en zo eindigt deze enerverende wedstrijd in 3-3.

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Abdallah Aberkane (46. Ilias Bronkhorst), Antef Tsoungui, Jop van der Avert (59. Daniel van Vianen), John Hilton; Shiloh ‘t Zand (82. Ruben Kluivert), Jari Schuurman (59. Malhory Noc), Mathis Suray; Adrian Segecic, Joey de Bie, Ilias Sebaoui (59. Tim Receveur).

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.