Geen schoonheidsprijs maar wel drie punten!

Op een frisse maandagavond trapte FC Dordrecht af op het kunstgras in Oss. Het was een wedstrijd die alles behalve een schoonheidsprijs verdiend maar de drie punten zijn binnen, FC Dordrecht weet met 0-1 te winnen van TOP Oss. Tot aan de eerste en enige goal in de 38e minuut was het een oersaaie wedstrijd. Voor vermaak had je beter naar het turnen, op de begane grond onder de tribune, kunnen gaan kijken. In de tweede helft kwam er meer strijd op het veld en gebeurde er meer. Het was een tweede helft waar voor de punten gevochten werd, dit dus ook resulteerde in punten én negen gele kaarten.

 

Ten opzichte van vrijdag zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd in de opstelling. Tim Receveur, Ilias Bronkhorst, Ruben Kluivert en Rocco Shein starten in plaats van Jari Schuurman, Abdallah Aberkane, Jop van den Avert en Joey de Bie. Kriwak, Schuurman, Camara en De Bie zijn niet beschikbaar vanwege blessures. Kluivert maakt zijn basisdebuut.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurd er niet veel. FC Dordrecht is de ploeg die in de eerste vijf minuten twee keer tot een schot op doel komt. Er gaat, van beide kanten, meer fout dan goed in de beginfase in het Frans Heesen Stadion. Met foute passes, slechte aannames en misverstanden stelt de wedstrijd het publiek teleur, voor zover er publiek is.

De eerste gele kaart komt op naam van Jonathan Mulder, de rechtsback van TOP Oss legt ’t Zand neer en onderbreekt daarmee een veelbelovende aanval.

Na het eerste half uur is het de ploeg uit Brabant die een keer tot een kans weet te komen. Er wordt tot nu toe net zo weinig mee gedaan als met de klimaatprotesten op de A12. Na 36 minuten is het Adrian Segecic die een schot af vuurt op het doel van doelman Mike Havekotte, laatstgenoemde werkt de bal weg met de borst.

Snel daarna ontpopt Sebaoui zich tot de held in Oss. Na een indrukwekkende dribbel tussen meerdere Oss-spelers door, voltooit hij een prachtige actie met een nauwkeurig schot in de verre hoek. De meegereisde Schapekoppen hebben alle reden om feest te vieren na deze schitterende treffer. Het is hopen dat de wedstrijd hiermee is open gebroken, in de 38e minuut staat het 0-1.

Vlak voor rust komt er nog wat dreiging vanuit de Ossenaren. Gerhardus Damen vuurt een schot af vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Luca Plogmann weet de bal over de lat te tikken. Niet veel later wordt Delano Ladan bestraft met een gele kaart omdat hij commentaar heeft op scheidsrechter Pérez.

 

De driedubbele wissel lijkt een vast ritueel te worden bij FC Dordrecht-wedstrijden. Na het toepassen van twee driedubbele wissels in de vorige wedstrijd, herhaalt Ruud Brood dit in de deze wedstrijd. Amine Rehmi, Konstantinos Doumtsios en Enrico Hernández betraden het veld, terwijl Joshua Zimmerman, Jonathan Mulder en Sven Zitman het veld verlieten.

Vijf minuten na rust is het Rocco Shein die een schot lost. Keeper Mike Havekotte maakte de hele wedstrijd al een onzekere indruk en heeft ook nu moeite om de bal in één keer klemvast te pakken. Aan de andere kant is het de Griek Doumtsios die de bal na een scrimmage uit een corner op de paal schiet. De rebound van Pavlidis wordt door Plogmann van de doellijn gehaald. De eerste tien minuten van de tweede helft zijn aantrekkelijker dan die van de eerste helft. Ook Shiloh ‘t Zand doet een poging tot scoren met een schot dat bijna de kruising in gaat.

Ruud Brood voelt aan dat het tijd is om zijn vierde wissel toe te passen en brengt Eijgenraam in het veld voor Damen. Ook Brood lijkt niet helemaal scherp te zijn, net als beide elftallen op het veld. Een minuut na zijn vierde wissel voert hij ook zijn laatste wissel door, waarbij Arthur Allemeersch het veld betreedt ten koste van Delano Ladan.

Het handjevol supporters dat in het stadion aanwezig is, slaagt er toch in om invloed uit te oefenen op de scheidsrechter. ‘t Zand en Sebaoui krijgen beide een gele kaart nadat er sprake was van natrappen en hun reactie daarop. Na een verschrikkelijke misser van Amin Rehmi, die zeker de samenvatting zal halen, neemt Plogmann rustig zijn tijd en ontvangt hij een gele kaart. In de 82e minuut ontvangt ook Shein geel omdat hij in de ogen van scheidsrechter Pérez te veel aan het tijdrekken is. Hetzelfde geld voor Suray even later. Pérez lijkt op dit moment een Piet die met pepernoten strooit.

In de 92e minuut had Malhory Noc de wedstrijd kunnen beslissen. In een situatie waarin het twee tegen één was, legde Sebaoui de bal breed op Noc, maar hij schoot de bal recht op Havekotte af. Dit was dé kans om de overwinning binnen te halen. Er werden nog twee gele kaarten uitgedeeld tijdens een opstootje, Hernández en Tsoungui ontvingen de prent van Pérez.

 

TOP Oss speelde in de laatste minuten van de zes extra toegevoegde minuten alles of niets. Hun doelman ging mee naar voren bij de laatste corner, kopte de bal maar slaagde er niet in om deze tussen de palen te krijgen. Hiermee eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor de Schapekoppen. Bedankt voor jullie steun, supporters!

 

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst, Antef Tsoungui, Ruben Kluivert, John Hilton (55. Elso Brito); Tim Receveur, Rocco Shein (84. Daniel van Vianen), Mathis Suray; Adrian Segecic, Joey de Bie, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand (72. Malhory Noc).

Foto: WinsserVisuals

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.