G-voetballers actief bij wedstrijd FC Dordrecht – AGOVV

Om als gehandicapte te kunnen sporten is meer nodig

Op 6 april a.s. wordt tijdens de wedstrijd FC Dordrecht tegen AGOVV Apeldoorn een voorwedstrijd gespeeld door enthousiaste G-voetballers uit de regio Daarnaast zetten de G-voetballers in de rust hun prestaties neer door het nemen van strafschoppen. Ook wordt er voorafgaand aan de wedstrijd door vrijwilligers van Fonds Gehandicaptensport gecollecteerd. Fonds Gehandicaptensport is het enige fonds in Nederland dat zich inzet om sport voor iedereen mogelijk te maken. Fonds Gehandicaptensport steunt zowel sporters met een lichamelijke-, zintuiglijke- als een verstandelijke handicap. Ook dit jaar gaan er weer duizenden enthousiaste vrijwilligers als collectant langs de deur in de week van 1 tot en met 7 april onder het motto: ‘om als gehandicapte te kunnen sporten is meer nodig’.

Denk aan gespecialiseerde begeleiding en vervoer, aangepast sport- en spelmateriaal en accommodaties die toegankelijk moeten worden gemaakt. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om deze extra financiële drempels weg te nemen. Bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van subsidies aan (sport)organisaties en – verenigingen, het stimuleren van de gehandicaptensport en het geven van goede voorlichting.

Sport maakt fit voor het leven. Voor gehandicapte mensen is sport meer noodzaak dan luxe. Trappen nemen, hoge schappen in de supermarkt bereiken, geld pinnen of van A naar B reizen. Veel dagelijkse bezigheden leveren veel extra inspanningen op waarvoor een optimale conditie is vereist. Op dit moment blijft de sportdeelname van mensen met een handicap nog sterk achter bij sportdeelname van mensen zonder handicap. Gemiddeld sporten mensen met een handicap 33% minder dan mensen zonder handicap.

In samenwerking met de Coöperatie Eerste Divisie (CED), Special Olympics Nederland en Fonds Gehandicaptensport werken sinds 2004 jaarlijks vele clubs uit de Jupiler League mee om deze actie succesvol te maken. Geef aan Fonds Gehandicaptensport tijdens deze fantastische actie en help mee om sport voor deze

G-voetballers direct mogelijk te maken! Ook de spelersgroep van FC Dordrecht geeft het goede voorbeeld en stelt een bijdrage aan het G-voetbal beschikbaar.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.