Fotodag op Krommedijk

Dinsdagmiddag om half twee verzamelde een legertje fotografen zich net buiten de middencirkel met de lenzen in de richting van de Westtribune. Vlak daarvoor stond de nieuwe selectie in drie rechte rijen opgesteld om de presentatiefoto’s voor het seizoen 2012-2013 te laten maken. Hoewel de groep nog niet compleet is, dienden de foto’s in verband met de deadlines van de diverse seizoengidsen wel al gemaakt te worden.

Vraagpunt bijvoorbeeld is Rogier Molhoek nog. De sinds twee dagen 32-jarige middenvelder traint al twee weken mee op de Krommedijk en speelde in Arnhem een helft mee in de oefenwedstrijd tegen Presikhaaf in afwachting wat de toekomst gaat brengen. Inmiddels zijn er gesprekken geweest tussen club en speler en alle mogelijkheden liggen nog open. Op voorhand mocht Molhoek alvast op de eerste elftalfoto plaatsnemen. Maar voor de zekerheid werd er ook een tweede plaat zonder de routinier geschoten.

Rogier Molhoek komt voort uit de Dordtse jeugdopleiding en maakte in 2000 zijn debuut in de hoofdmacht. Het jaar daarop (2000-2001) maakte hij in het groen-wit zoveel indruk dat zijn toen aflopende contract de weg naar de eredivisie vrijmaakte. Vijf seizoenen RKC Waalwijk, twee jaar AZ, één seizoen NAC, drie jaargangen Vitesse en afgelopen competitie bij VVV brachten hem – waarschijnlijk – terug in Dordrecht.
“Ik wil nog twee jaar met plezier spelen”, is zijn doelstelling.

Adnan Alisic is een andere speler die terugkeerde op de Krommedijk. Als huurling van FC Utrecht speelde de aanvallende middenvelder in 2006-2007 een goed seizoen bij FC Dordrecht. Excelsior lijfde de geboren Rotterdammer in waarna Alisic vier seizoenen op Woudestein speelde. Het afgelopen jaar avontuurde hij in Hongarije bij Debrenici VSC.

Ook nieuw op de foto zijn Ricardo Samoender en Garry Mendes Rodrigues die van ADO Den Haag overkwamen, de van FC Utrecht gehuurde spits Lars Veldwijk en doelman Warner Hahn die van Ajax naar Dordrecht kwam. Keeper Ramon Lujano Benevides, de verdedigers Obi Onyeike en Rick de Graaf en middenvelder Michael Potkamp maakten vanuit de opleiding de stap naar de selectie.

Zij nemen de plaats in van de naar Den Haag teruggekeerde Tommie Beugelsdijk en Kevin Tano, de aan De Graafschap verkochte Santy Hulst en Nick Coster die bij Volendam een stap vooruit kon maken. De gehuurde Shabir Isoufi speelt komend seizoen bij Telstar en Wouter de Vogel bij FC Den Bosch. De keepers Stef Doedee en Nick van der Ploeg hebben op dit moment nog geen nieuwe club gevonden.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.