FC Dordrecht verliest van zakelijk Go Ahead Eagles

FC Dordrecht geeft niet thuis op de beslissende momenten waardoor het Go Ahead Eagles in de slotminuten uit ziet lopen naar een 1-3 eindstand. Onze Schapekoppen hadden voor rust de grootste kansen maar wisten die niet te benutten.

In de openingsfase van de wedstrijd hadden de gasten uit Deventer licht overwicht. Met loopacties van de vleugelspelers en middenvelders hanteerde Go Ahead regelmatig de lange bal. Een van de eerste keren was het direct succesvol. Een rechte bal over de verdediging viel precies goed voor Navratil, die FC Dordrecht-doelman Stoskovic kansloos liet. Niet veel later tekende Zamouri voor de gelijkmaker. Hij wist de doelman in de korte hoek te verschalken. Zo stond er na 11 minuten voetbal 1-1 op het scorebord. In de 15e minuut had Zwarts de 2-1 op zijn schoen na een goede voorzet van Ottewill. Maar de sluitpost van Go Ahead wist zijn inzet knap te keren. Een klein kwartier na de kans van Zwarts was het aan de andere kant wél raak. Verheydt zette zijn tegenstander opzij en kopte binnen namens de Deventenaren. De 1-2 van Verheydt was de laatste goal van de eerste helft.

In de tweede helft ging FC Dordrecht naarmate de tijd vorderde steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Voornamelijk via dribbels van Summerville en Zamouri probeerde de Dordtenaren een gaatje te vinden in de defensie. Helaas was dat zonder succes. In de extra tijd van de wedstrijd doemde er een alles of niets scenario op voor FC Dordrecht waardoor de ruimtes in de defensie groot waren. Van de ruimtes die in de Dordtse defensie vielen maakte Go Ahead gretig gebruik door in de 93e minuut te scoren. Navratil maakte zijn tweede van de avond en liet daarmee definitief het doek vallen voor FC Dordrecht.

Lang valt er niet te treuren voor onze Schapekoppen want aankomende maandag 1 april (nee, het is geen grap) wacht een uitwedstrijd bij FC Volendam die een punt overhielden aan hun duel tegen MVV. Tot dan!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.